Bergama Zeytindağ'da yapılması planlanan Çimento Fabrikası projesi halkın tepkisi ve mahkeme kararıyla askıya alınırken, sanayi atıkları bırakılmaya devam ediliyor. Aliağa ile Bergama arasında bulunan Çanakkale İzmir otoyolu üzerinde ki Çaltılıdere Köyü ve çevresine geceleri moloz ve evsel atık dökülüyor. 

Zeytinlik ve tarım arazilerinin bulunduğu bölgeye dökülen molozlar küçük küçük tepecikler oluşturuyor. Çaltılıdere Köyü sahili ise dökülen evsel atıklar ve fabrika atıklarıyla gün be gün yok oluyor. Bölgeye daha önce de dökülen molozlar halkın tepkisine neden olmuştu. Atıkların ve molozları kimler tarafından döküldüğü bilinmezken, çevrede sanayi faaliyeti yürüten şirketlerin gece saatlerinde bölgeye geldiği ve köy sahili ile otoyol kenarında bulunan ağaçlık alana döküm gerçekleştirdiği ileri sürülüyor. Bölgede aydınlatma bulunmadığı için de kirliliğin önüne geçilemiyor.

İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR

Çaltılıdere köyü sakinleri sahile dökülen moloz ve çöplerden şikayetçi. Bölge halkı, konuyla ilgili defalarca yetkililere şikayette bulunmasına rağmen çözüm bulunmadığını belirterek, sağlıklarının tehdit altında olduğunu dile getiriyor. Rüzgarın etkisiyle sahile bırakılan atıklar, kentin her tarafına dağılırken, moloz atıkları bitki örtüsünü öldürüyor. Aynı zamanda turistik bölge olan sahilde, denize artık girilmez olundu.

EKOLOJİK YAŞAM TEHDİT ALTINDA

Kirlilikten kaynaklı deniz canlılarının da etkilendiğini kaydeden yurttaşlar, tarım ve hayvancılığı da olumsuz yönde etkiliyor. Bölgede, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Caretta Caretta türü deniz kaplumbağa ölülerine rastlanıyor. Yurttaşlar tüm İzmir halkına ve belediyelere duyarlılık çağrısında bulundu. 

Editör: Haber Merkezi