İZ GAZETE - İzmir Büyükşehir Belediyesi Efemçukuru Devedüzü mevkiinde gerçekleştirdiği Orman İzmir başlıklı halk toplantısının ardından sosyal medya hesabından bir video yayımladı. Video, 18 Ağustos’ta İzmir’de 4 farklı noktada çıkan ve sert rüzgarların etkisiyle büyüyerek 4 gün süren yangınların ardından belediyenin 'Gel, Gör, Koru' çağrısına yanıt veren vatandaşlara 'Teşekkürler İzmir' başlığı ile ithaf edildi. 

5 bin hektarlık yanan alanlara ilişkin katılımcı belediyecilik örneği sergileyerek halk katılım toplantısı düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediye BaşkanıTunç Soyer toplatıda, yanan alanları imara açtırmayacağız ifadesinin ardından AKP İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın ‘cehaletini ortaya koydu’ cümlelerine yönelik, “Birileri bunu cahilce bulabilir ama açtırmayacağız. Bizim irademiz dışında imara açma söz konusu olursa çelik bir zırh gibi bulurlar bizi karşılarında" ifadelerini kullanmıştı.

İzmir'e yeni orman kazandırmaya kararlı olduklarını belirten Soyer, "Bununla beraber Avrupa Yeşil Başkenti olmaya aday olacağız 2020, 2021 senelerinde. Bu yeni ve yoğun seferberliğin içerisinde her şeyi stratejik plana ekleyeceğiz." ifadelerini kullanmıştı. 

Kültürpark'ta yanan alanlar için düzenlenecek Büyük 9 Eylül konserine ilişkin ise, "9 Eylül günü ağaçlandırma yapacağımız alanların haritalarını ortaya koyacağız. Kim, nereye, ne kadar ağaç dikmek istiyorsa oradan seçip yapabilir olacak. Su havuzlarından bahsettik. Yangın durumlarında helikopterlerin su alabileceği havuzlar… Bunlardan yine toplanan bağışlara göre kaç tane yapabileceğimiz göreceğiz. Bir havuzun maliyetini de vatandaşa sunacağız. Vatandaş ağaç dikimine mi, havuz yapımına mı, helikopter alımına mı katkı koymak istediğini kendi seçecek. Bunu her gün mutlaka duyuracağız. Kim, ne kadar, ne için bağış yaptı bunu bütün Türkiye bilecek, görecek. 9 Eylül’de şeffaf ve herkesin katılımına açık kampanyamızı başlatmış olacağız.” haberleri müjdelenmişti.

Buluşmada ayrıca 'Hoş Geldin Bebek' isimli her çocuğun kendi isimli fidan çalışması, yanan alanların bir bölümünün eğitim amaçlı açık müze yapılması ve yangın sonrası zarar gören 278 üreticinin zararının karşılanması müjdelenmişti.

Editör: Haber Merkezi