Buca Belediyesi, iki yıl önce 14 bin metrekarelik alanda kurduğu Üzüm Bağı projesinde ilk hasat için gün sayıyor. Buca’nın kaybolan değeri üzüm bağlarını yeniden kentle buluşturan projede ilk hasat 10 Eylül’de düzenlenecek “Bağ Bozumu Şenliği” ile kutlanacak. İçinde konuk evi, kafeterya, eğitim, oturma ve sosyal alanın bulunduğu ‘Bağ Evi’ de, ilk hasatla birlikte hizmete açılacak.

İki yıl önce dikilen fidanlardan alınacak 1.5 tonluk ilk ürünün hasadının yapılacağı şenlik 10 Eylül Pazar günü saat 17.00’de düzenlenecek kortejle başlayacak. Yöresel ürün stantlarının da yer alacağı şenlikte bağ bozumu gelenekleri de canlandırılacak. İlk ürünlerinin tadımlarının da yapılacağı şenlik Buca Belediyesi Roman Bandosu’nun müzikleriyle renklenecek.

Buca’nın sembolü olan üzümü yeniden topraklarıyla buluşturmanın heyecanı yaşanırken içinde konuk evi, kafeterya, dinlenme ve öğrencilere tarım eğitimi verilebilecek donanım oluşturulan Bağ Evi de aynı gün kapılarını açacak.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, tarihe sahip çıkıp, onu yeşertip, mahsüle dönüştürmenin ve devamında Bucalılara sunabilecek duruma getirmiş olmanın heyecanını yaşadıklarını vurgularken, Bağ kültürünü ve dokusunu Bucalılara kazandırmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Tüm Bucalıları 10 Eylül’de düzenledikleri Bağ Bozumu Şenliği’ne ve Bağ Evi açılış törenine davet eden Başkan Piriştina, “Tarihi değerin canlanışını gelin birlikte yaşayalım” çağrısı yaptı.

Editör: Haber Merkezi