Bisikletliler, yapıldığı günden beridir merdivenlerdeki bisiklet taşıma kanallarının kullanışsız olduğunu defalarca yetkililere ilettiklerini ve yetkililerin bu soruna karşı duyarsız davrandığını ifade ettiler. Bu sorunu dile getirmek için yeniden bir araya gelen bisiklet kullanıcıları yaptıkları basın açıklaması öncesi İzmir Sokak Sanatçıları Derneği’nin desteği ile bestelenen “Kolaysa Sen Çıkar” isimli şarkıyı hep birlikte söylediler.

Neden bir şarkıya ihtiyaç duyulduğunu BİSUDER yetkilileri şöyle ifade ettiler; “Resmi yollardan defalarca yapılan başvurular, ulaşım ile ilgili şef ve daire başkanlarına doğrudan iletilen sorun halen çözülemediği için biz de müzik ile iletişim yolunu denemek istedik. Çünkü birçok iletişim metodu denendi ama sonuç alınamadı. Belki müzik yolu ile sesimizi duyurabiliriz.”

Şarkının önümüzdeki günlerde bir klip olarak sosyal medyada da yayınlanacağını bildiren bisikletliler, merdivenlerdeki taşıma kanallarının doğru biçimde, tüm bisiklet tip ve kullanıcılarına uygun şekilde düzenlenmesine kadar eylemlerine devam edeceklerini bildirdiler.

Bisiklet taşıma kanallarını deneme etkinliğine BİSUDER tarafından davet edilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ulaşım ile ilgili daire başkanları katılmadılar.

Yapılan protestoya Metro A.Ş. İstasyonlar Müdürü İbrahim Hepgüvendik’in de gözlemci olarak katıldığı, söylenen şarkıyı ve Metro A.Ş. tarafında yapılan kanallarda bisikletler ile yapılan ve başarısızlıkla tamamlanan bisiklet indirme ve çıkarma denemelerini cep telefonu ile kayıt altına aldığı görüldü. Bisikletlilerin “Bir bisiklet de size verelim siz de denemek ister misiniz?” teklifini “Teşekkür ederim sağ olun” diyerek ger çeviren Hepgüvendik eylem sonunda metro istasyonu çıkışından ayrıldı.

BİSUDER yetkilileri, eylem sonrası katılan tüm bisikletlilere teşekkür ederek önümüzdeki günlerde yeni eylemlerde yeniden bir arada olmak için çağrıda bulundular.

Editör: Haber Merkezi