Bisikletliler arasında Urim Baba olarak bilinen, her cumartesi günü İnciraltı Kent Ormanı’nda “Urim Baba’nın Kahvesi” etkinliğinde misafirlerine Türk kahvesi ikram eden bisikletli gezgin Urim Babacan’ın fikri ile bir araya gelen Perşembe Akşamı Bisikletçileri, İnciraltı Kent Ormanı’nın sahil kısmında çöp toplama ve temizlik etkinliği gerçekleştirdi.

Etkinliğe katılan bisikletliler, denize yakın alanda bulunan birçok plastik şişe, ayakkabı, elbise, çocuk bezi, plastik kapak gibi atıkları yanlarında getirdikleri çöp torbalarına doldurarak her cumartesi uğrak yerleri olan geniş bir alanı temizlemiş oldular.

Çöp toplama etkinliğine katılan bisikletliler sonrasında Urim Baba’nın kahvesinin tadına baktılar. Etkinliğe ayrıca İstanbul'dan tandem bisikletleri ile yola çıkan ve o gün İzmir’de olan “Pedal Arkadaşım” projesini sürdüren Melis Başak ve Ender Cebeci de katıldı.

Toplanan çöpler ve içilen kahveler sonrası bisikletliler etkinliğin amacı ve çıkış noktaları için şunları söylediler:

“Ortak yaşam alanlarımız gün geçtikçe kirleniyor. Bir arada yaşayabilmenin en önemli unsurlarından birisi de çöp kültürü. Keyifli vakit geçirdiğimiz alanları, özellikle şehrin gürültüsünden, kirli havasından kurtulduğumuz İnciraltı Kent Ormanı gibi alanları daha temiz tutmalıyız. Basit önlemlerle, “en iyi temizlik kirletmemek” prensibini yerleştirmek için acilen bir farkındalık hareketi oluşturmak gerekiyor.

Bisikletliler olarak sıklıkla kullandığımız İnciraltı Kent Ormanı’nı bu sebeple elimizden geldiğince temizlemek istedik. Bu temizlik çalışmasının yerel yönetimin görevi olduğunu biliyoruz ancak yaşadığımız alanın dibinde çöpler dururken buna seyirci kalamazdık. Belki bu tür etkinlikler ile hem çevredeki insanları bu konuda düşünmeye sevk etmeyi hem de önlem alması gereken yerel yönetimimizin daha etkin bir çalışma yapmak için kolları sıvamasını umuyoruz.”

Bisiklet kullanıcıları bu tür etkinlikleri ilerleyen haftalarda sürdürmeyi ve yaygınlaştırmak istediklerini belirttiler.

Editör: Haber Merkezi