Bergama Belediyesi Haluk Elbe Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve “Yerel Yönetimler ve Ekoloji” adıyla düzenlenen söyleşide, Bergama’nın 90’lı yıllardan bu yana süren ekoloji mücadelesi konuşuldu. Ayrıca mevcut ekolojik sorunlar ile birlikte, eko belediyecilik ile bisiklet ve kent konusu da işlendi.

Moderatörlüğünü Bergama Belediyesi UNESCO Dünya Mirası Birimi’nden, TÜM-BEL-SEN Bergama Temsilcisi arkeolog Bülent Türkmen’in yaptığı sempozyumda konuşan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, ‘Bergama’da Ekoloji Süreci’ adlı sunumunda; “Bergama, Türkiye’de çevre eylemlerinin ilk başladığı yer. Tüm Bergamalılara böyle bir sorumluluk da yüklüyor. Eğer bu kentte yaşıyorsak bu kültürü, bu geleneği, bu duyarlılığı devam ettirmek zorundayız” dedi. Bergama ve çevresinde yaşanan ekolojik tehditleri ve bu tehditlere yönelik yapılan hukuki mücadeleleri anlatan Başkan Gönenç; “Çocuklarımıza daha temiz daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek, tüm canlılarıyla kirletilmemiş ve bozulmamış bir dünyada yaşayabilmek için çabalıyoruz” dedi.

Bergama Çevre Platformu Başkanı Erol Engel ise; “Kısa ömürlü şirketler için Bergamamız tehlikeye atılıyor. Dolayısıyla mücadele daha çok Kozak Yaylası’nda yoğunlaştı. Çocuklarımız ve geleceğimiz için mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.

Söyleşide ayrıca Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümünden Doç.Dr. Ayşen Ciravoğlu “Ekolojik Yerleşimler ve Eko Belediyecilik” konusunu anlattı. Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümünden yüksek mimar öğretim görevlisi Jose M.G Torres ”Doğa, Tarih ve Kent Barışı”, Don Kişot Bisiklet Kolektifinden ise Merve Vardar ve Emre Tepe “İki Teker Üstünde Sürdürülebilir Gelecek” konulu sunumlarda bulundular.

Editör: Haber Merkezi