İzmir’in en verimli ovalarından olan Bakırçay ovasına DSİ 2. Bölge Müdürlüğü’nden bir müjde daha geldi. Bergamalı çiftçilerin sabırsızlıkla bekledikleri Çamtepe Göleti ve Sulaması 2018 baharında tamamlanıyor. Önümüzdeki yazdan itibaren 1170 dekar arazi daha modern sulamaya kavuşacak; çiftçinin yüzü gülecek.

Bergama’nın 18 km kuzeydoğusundaki Çamtepe Mahallesi yakın inşa edilen göletin yüzde 70’i bitirildi. Yaz aylarından itibaren hız kazanan projede gövde dolgusu ve dolusavak’ın 2/3’lük kısmı tamamlanırken; iletim kanallarının ise yüzde 90’ı yapıldı. Yakıda sulama şebekesinin inşasına da başlanacak.

Gövdesi homojen toprak dolgu şeklinde inşa edilen ve temelden yüksekliği 30.5 metre olan Çamtepe Göleti; 700 bin m3 su tutma hacmine sahip olacak ve 1170 dekar tarım arazini basınçlı boru sistemi ile sulayacak.

2018 yılında su tutulması planlanan Çamtepe Göleti ve Sulaması tamamlandığında bölgedeki verim artacak; yetiştirilen ürün çeşidi fazlalaşacak. Dekar başına 1.038 lira gelir artışı sağlayacak Bergama Çamtepe Göleti ve Sulaması Projesi ülke ekonomisine 2017 rakamlarıyla her yıl 943 bin 389 lira kazandıracak.

Editör: Haber Merkezi