“BUNUN ADI HİZMET GASPIDIR”

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından İzmir Kuş Cenneti Koruma ve Geliştirme Birliği (İZKUŞ) ile olan protokol feshine tepki gösterdi.

“Seçimden seçime bol rakamlı vaatler ilan eden AKP bu vaatlerini yerine getirmek yerine belediyelerin kendi kaynakları ile İzmir’e kazandırdıkları proje ve yatırımlara el koyuyor. Bakan Eroğlu’na İzmir milletvekili adayı iken verdiği 466 projeyi hatırlatıyorum. Ne oldu bu projelere. Ne kadarını, hangilerini yerine getirdiniz. Siz bunlardan haber verin. İzmir’e ibadetiniz yapılan hizmetlere el koymak mı? Bu yaptığınızın adı hizmet gaspıdır.”

Balbay, “CHP’li Büyükşehir ve ilçe belediye başkanları ile meclis üyelerinden kurulu birliğe ilişkin alınan bu tasarruf tamamen siyasidir. Bu İzmir’e çivi çakmayan, yatırım yapmayan, İzmir’den aldığı verginin karşılığını vermeyen klasik AKP zihniyetinin bir örneğidir. 26 milyon lira yatırım yapılmış ve hala yatırım planlamaları yapılan Kuş Cennetine bugün el konmasının başka bir açıklaması olamaz. Aziz Kocaoğlu’nun birlik başkanlığından bu yana hizmet verilen, yatırım yapılan Kuş Cennetinin bakanlığa raporlanmamasının mazeret gösterilmesi hiç de inandırıcı değildir” diye konuştu.

İZKUŞ ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuş Cenneti’ne yapılan işleri hatırlatan Balbay şunları söyledi:

“Dünyanın en büyük yapay flamingo adası haline getirilmiş Kuş Cennetine, tatlı su aktarımı, doğal yol düzenlemesi, kanal çalışması, bisiklet yolu, güvenlik sistemleri kurulması, araç gereç ile personel ve tanıtım hizmetleri bakımından oldukça büyük yatırımlar ve masraflar edilmiştir. Şimdi tüm bu gelişmeleri görmeyen bakanlık raporu mazeret ediyor. Oysa hazıra konmaya alışmış bir zihniyetin yansıması olduklarını unutuyorlar. Bu zihniyet ülkenin varlıklarını fonlara aktarıyor, yerel yönetimlerin yarattıkları varlıkları da bakanlıklara geçiriyorlar.”

Balbay bakan Eroğlu’na kendi sözlerini hatırlatarak sözlerini şöyle bitirdi:

“İzmir bakandan, İzmir İzmir olalı görmediği yatırımları görmeyi bekliyor, İzmir’e ibadet olacak hizmetleri bekliyor, İzmir kana kana hizmet bekliyor. İzmir kendi kaynakları ile gerçekleşmiş yatırımların gasp edilmesini istemiyor. İzmir Eroğlu’nun 466 proje vaadinin akıbetini, Binali Yıldırım’ın 35 proje vaadinin akıbetini ve Erdoğan’ın 626 proje ve yatırımlarının akıbetinin ne olduğunu görmek istiyor. Ayrıca protokol feshi ile bakanlığın bundan sonra Kuş Cenneti (Gediz Deltası) için hangi yatırımları ve çalışmaları yürüteceğini de kamuoyuna açıklamasını bekliyoruz.”

Editör: Haber Merkezi