Yaz boyunca etkili olan sıcak havalar İzmirlileri de oldukça bunalttı. Kentte yeni hafta başlangıcıyla birlikte havalar mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, sıcaklıklarda düşüş olması bekleniyor. Yapılan açıklamalara göre, Eylül ayının ilk haftasından itibaren ise sıcaklıkların mevsim normalleri seviyesinde olması bekleniyor.

Geçtiğimiz haftalarda Eyyam-ı Bahur ve Afrika sıcak hava dalgalarının etkisiyle kavrulan İzmir halkı, Eylül ayının başlamasıyla rahat bir nefes alabilir. Meteroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, kentte hafta başı itibariyle havanın güneşli ve açık olması bekleniyor. Ağustos ayını mevsim normallerinin üzerinde geçiren İzmirlileri, Eylül ayı itibarıyla mevsim normalleri çervesinde seyreden sıcaklıklıkların hakim olduğu bir hava karşılayacak. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıkladığı rapora göre,en yüksek sıcaklık 33 derece, en düşük sıcaklığınsa 30 derece olması tahmin ediliyor. Sıcaklıkla birlikte nem oranının yüzde 80'lere ulaşması bekleniyor.

HAVA DEĞİŞİMİNE DİKKAT!

Nem oranlarının ise, yüzde 82 ile 64 arasında olması beklenirken, hissedilen sıcaklıkların ise 34 ve 35 derece civarında değişmesi bekleniyor. Rüzgarın şiddeti ise kendini biraz daha belli ederek nemin yarattığı etkiyi azaltacak. Özellikle gece saatlerinde etkisini göstermesi beklenen rüzgarlara karşı, uzmanlar tarafından uyarı geldi. Hava değişmelerinden dolayı oluşabilecek griplere karşı önlem alınması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, hava değişiminin yarattığı etkiden kaçınabilmek için mevsim meyvelerinin tüketilmesi gerektiğini belirtti. 

Editör: Haber Merkezi