MİHRİCAN CANDEMİR/İZ GAZETE- Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ile Konak Kent Konseyi’nin düzenlediği; ‘Kentin Ekolojik Yıkımı ve Talanına Karşı Nöbetteyiz’ başlığıyla Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nde gerçekleştirilen eyleme Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda da katıldı. 1 Haziran ve 6 Haziran tarihleri arasında her gün farklı konu başlığıyla yapılan eylemin “Gaziemir’den Nükleer Atıkların Temizlenmesi için Nöbetteyiz’ bölümüne dahil olan Başkan Arda, nükleer atıklara ilişkin çağrısını yinelerken Gezi Direnişine de değindi.

‘GEZİ BİTMEDİ’

Eylemde konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “İzmir’e ve bu ülkeye sahip çıkmak bizim namus borcumuz. Gaziemir ile ilgili duyarlılığınızdan dolayı bu nöbet gününün bir gününü Gaziemir’deki nükleer atıklar için ayırdığınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Gezi de bir başkaldırıydı. Gezi de bu ülkeye sahip çıkma mücadelesiydi. Bu ülkenin sahipsiz olmadığının göstergesiydi. Gezi bitmedi, Gezi devam ediyor. Bütün korkuları bu yüzden. Bu ülkeye sahip çıkmamız bu insanları tedirgin ediyor. Bu korkularında haklılar çünkü büyüyoruz, güçleniyoruz. Bu iktidarı alaşağı edeceğiz. Bu ülkeyi yönetenlerin bu ülkenin kadınlarına ‘sürtük’ demesini asla kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘CEVAP VERİLMEDİ’

Nükleer atıklarla ilgili sorularını ve çağrılarını yineleyen Başkan Arda, yetkililere seslenerek, “Bu mücadele süreci benden önce vardı benle de devam ediyor. Bugünden sonra da sahip çıkacağız. İzmir’in Çernobili’ni, buradaki nükleer atıkları bilmeyen yok. Ben temizleyeceklerini inanmıyorum. Sorduğum iki soru var; 15 yıl önce kesilmiş olan 5 milyon 200 bin liralık ceza tahsil edildi mi? Bunun makbuzunu gösterin. İkincisi, bu atıklar nereden geliyor? Bizi tatmin edici bir cevap verilmedi. Siz temizlemeyin biz temizleriz” diye konuştu.
 

Editör: Haber Merkezi