İZ GAZETE - CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, 30 Ağustos Perşembe günü Aliağa'da meydana gelen çevre felaketi ile ilgili bir değerlendirmede bulundu. 

Özcan Durmaz, öncelikle Aliağa ve Foça sahillerini kirleten petrolün kaynağının hala belirlenememesini eleştirerek sızıntının ham petrol mü fuel oil mi olduğunun belirlenememesine de tepki gösterdi.

Aliağa'da bulunan rafinerinin kapasite artışına gittiği ve yeni bir rafinerinin de hizmete alınacağı bilgisini veren Durmaz, Aliağa'nın petrol trafiğinin birkaç yıl sonra üç katına çıkacağını ifade ederek yaşanabilecek yeni çevre felaketlerini işaret etti. 

Durmaz yaşanan son çevre felaketinde kurumların yetersiz kaldığını ve Aliağa'nın sanayileşme sürecinde çevre ve insanın kolay feda edildiğini vurguladı. 

Açıklamasında "Su, hava ve toprak kirliliği giderek artarken, işçi zehirlenmeleri ve ölümleri sıradanlaşırken önleyici tedbirler ve bilinç oluşturmaya dönük hiçbir çalışma görülmüyor. Aliağa ülke ve dünya gündeminde işçi zehirlenmeleri, işçi ölümleri ve çevre felaketleri ile anılmakta, insanına ve çevresine zarar veren bir kent olarak hafızalara yerleşmektedir. Bu tablo Aliağa'ya yakışmıyor." ifadelerini kullanan Durmaz, Aliağa'nın tüm genel, yerel yönetimlerini, sendikalarını, meslek odalarını, dernek ve kurumlarını bir araya gelmeye, yaşanılan ölümler, zehirlenmeler, çevre felaketlerine dönük ortak akıl oluşturmaya ve çözüm üretmeye çağırdı.

Editör: Haber Merkezi