Gelen ihbar üzerine ortaya çıkan hayvan katliamını incelemek için bölgeye giden Çeşme Alaçatı Doğa Ve Hayvansever Derneği (ÇESAL) üyeleri gördükleri manzara karşısında dehşete kapıldı. Ege'nin Sesi'nden Ulaş Üstündağ'ın haberine göre, ÇESAL üyeleri fotoğraflarla katliamı belgeleyerek jandarmaya bildirdiler. Yapılan toplu hayvan katliamının kim tarafından ve niçin gerçekleştirildiği ise henüz bilinmiyor.

“İÇİMİZ YANDI VE DİLİMİZ TUTULDU”

Çeşme’de gerçekleşen hayvan katliamı ile ilgili olarak bir açıklama yapan ÇESAL Dernek Başkanı Solmaz Örücü gördükleri manzara karşısında dehşete kapıldıklarını belirterek:"Gördüğümüz manzara çok korkunçtu. Gelen bir ihbar üzerine bölgeye inceleme yapmak için gittik. Poşetlerin içine konulan hayvanlar öldürüldükten sonra bölgeye bırakılmış. İhbarı yapan kişinin attığı fotoğraflarda kedilerde vardı. Fakat gittiğimizde kedilerin olmadığını gördük. Ölen köpeklerin içinde de tasmalı bir köpek vardı. Sahibi de sanırım köpeğini arıyordur. Olayı jandarmaya bildirdik. Bildirdikten sonra arkadaşlarımızla birlikte jandarma inceleme yapmak için bölgeye gidiyor. Çeşme’de kimlerle beraber yaşıyoruz? Canlarımızı nasıl koruyacağız? Bu devirde böyle bir katliamı kim yapar? İçimiz yandı ve dilimiz tutuldu” dedi.

“LÜTFEN KAMERA KAYITLARINA BAKIN”

Dernek tarafından yapılan açıklamada katliama yakın konumda oturan çevre sakinlerini de bir çağrıda bulunularak” Eklediğimiz komuna yakın oturan, o yol üzerinde evi olan ve güvenlik kameraları olanlardan ricamız lütfen kamera kayıtlarınıza bakın; Oradan geçmesi alışıldık olmayan belki bir kamyonet, bir traktör görebilirsiniz. Lütfen derneğimize bildirin” denildi.

Editör: Haber Merkezi