Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın uzun süredir sürdürdüğü çalışmalar meyvesini verdi. Oda Başkanı Osman Köfüncü, esnafın yıllardır süren bir sorununa çözüm getirdiklerini belirtti. Köfüncü, “İki yıl süren çalışmalarımız neticesinde artık esnaf ve sanatkarlarımız, sicil işlemlerini Çeşme’de gerçekleştirebilecek. Tüm esnafımıza hayırlı olsun.” dedi.

Memleket Partisi İzmir il örgütünden İnce’ye oybirliğiyle destek!
Memleket Partisi İzmir il örgütünden İnce’ye oybirliğiyle destek!
İçeriği Görüntüle

Zamandan ve masraftan tasarruf sağlanacak

Yeni açılan sicil birimi sayesinde, Çeşmeli esnaf ve sanatkârlar artık kayıt, belge temini ve güncelleme gibi işlemler için İzmir’e gitmek zorunda kalmayacak. Bu sayede hem maddi yük azalacak hem de zaman tasarrufu sağlanacak.

Ulaşılabilirlik artacak

Sicil işlemlerinin ilçede yapılması, sadece maddi ve zaman tasarrufu değil, aynı zamanda hizmete erişimin kolaylaşması anlamına geliyor. Yerel esnafın bürokratik işlemlerle ilgili yaşadığı zorlukların önemli ölçüde azalması bekleniyor. Köfüncü: "Artık esnaf ve sanatkarlarımız, sicil işlemlerini Çeşme’deki sicil büromuzdan kolayca gerçekleştirebilecek. Tüm esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Kaynak: İHA