23 yıldır sözünü esirgemeden mikrofonlarından halkın sesini duyuran Can Radyo, şimdi de İzgazete ile söylemlerini perçinliyor...  8 ay önce yayın hayatına başlayıp kısa sürede İzmirlilerin beğenisini kazanmayı başaran internet sitemiz ile İzmir’in en çok dinlenen radyosu, 23 yıllık Can Radyo, haftalık matbu yayın çıkarma konusunda ortak oldu.

İlk sayısı 9 Eylül’de çıkacak olan gazete şimdilik kitabevlerinde olacak. Bir süre sonra yaygın dağıtımı da hedefleyen yayın kurulu, gazetenin ilk sayısının manşetinden ‘Sözümüz uçmasın, yazımız kalsın’ diye seslendi.

Yayın Kurulu’nun ilk sayıya dair açıklaması şöyle: “’Sözümüz uçmasın yazımız kalsın’ diyen radyo ve internet sitesi ekipleri olarak periyodik matbu gazetemizi İzmirlilerle buluşturmaya başladık. Hem de 9 Eylül’de...  İzmir basınına yeni bir soluk katacağımızı düşündüğümüz bu süreci, İzmir’in kurtuluş tarihi olan 9 Eylül’le taçlandırmak bizlere de sorumluluğumuzu hatırlatması açısından oldukça manidar bir tarih olarak özenle seçildi. Bundan sonra, halkın ve kentin sorunlarını yansıtmaya, ülke ve İzmir siyasetinin nabzını tutmaya hem Can Radyo’da hem de İzgazete’de devam edeceğiz.”

10 EYLÜL'DE KOKTEYL 

Gazetenin çıkacağını duyanların iyi temennilerde bulunarak,  ‘Yolundan şaşmasın, ömrü uzun olsun’ dediğinin ifade edildiği açıklamada ‘İzmir’e layık olma’ vurgusu yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Gazete olarak; emek, demokrasi, insan hakları, özgürlükler tarafında duracağımızı, bu yoldan şaşmayacağımızı özellikle belirtiriz. Bizlere duyulan güvenin bilinciyle hareket edeceğimize, kişilerin ya da sahibinin sesi değil halkın sesi olacağımıza, gücün, güçlünün yanında değil haklının yanında olacağımıza, ‘Tam Bağımsız Türkiye’ şiarıyla yürüyeceğimize ve bu uğurda canlarını feda etmiş; Hasan Tahsin’den Çetin Emeç’e, Turan Dursun’dan Uğur Mumcu’ya, Onat Kutlar’dan Metin Göktepe’ye, Ahmet Taner Kışlalı’dan Hrant Dink’e tüm basın şehitlerinin ruhlarına asla ihanet etmeyeceğimize söz veriyoruz. Söz veriyoruz: İzmir’e layık olacağız! İzgazete hepimize hayırlı olsun.”

Gazete ekibi, ilk sayı için 10 Eylül Cumartesi günü saat 16'da Can Radyo önünde kokteyl düzenleyecek. 

Editör: Haber Merkezi