Can Radyo ve izgazete.net'in ortaklığıyla yayın hayatına başlayan ve ilk sayısı 9 Eylül'de çıkan haftalık İz Gazete'nin kuruluş kokteyli, Can Radyo bahçesinde yapıldı. Can Radyo ailesi, İz Gazete yazarları ve çok sayıda siyasi temsilcinin katıldığı kokteylde, yeni çıkan gazetenin güçlenmesi için dayanışmanın büyütülmesi çağrısı yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, İzmir milletvekilleri Mustafa Balbay, Özcan Purçu ve Tacettin Bayır, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, CHP Çiğli, Karşıyaka, Bayraklı, Konak, Buca İlçe Yöneticileri, DİSK Ege Bölge Başkanı Memiş Sarı, KESK'e bağlı sendikaların yöneticileri, Çorum Eğitim ve Kültür Vakfı yöneticileri, Artvinliler Dayanışma Derneği yöneticileri, Atatürkçü Düşünce Derneği yöneticileri, Pir Sultan Abdal Derneği yöneticileri, Ankara İzmirliler Derneği yöneticilerinin de katıldığı kokteylde programlarının yoğunluğu nedeniyle katılamayan davetliler ise dayanışma mesajları gönderdi.

"SÖZÜMÜZ UÇMASIN YAZIMIZ KALSIN"

23 Yıllık Can Radyo'nun sözünü büyütmek üzere yeni bir yola çıktıklarını ifade eden Can Radyo Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Kafalı, bu yolda kendileriyle yürüyen dostlarına teşekkür etti. Kafalı, "Bir de gazetemiz olsun dedik, İzmir'e bunun yakışacağına inandık. Manşetimizde de ifade ettik, 'sözümüz uçmasın yazımız kalsın' istiyoruz. Bizi yıllardır yalnız bırakmayan dinleyicilerimize ve gazetemizin açılışına gelen dostlarımıza teşekkür ediyoruz. " şeklinde konuştu. Gökhan Kafalı, tıpkı Can Radyo'da olduğu gibi İz Gazete'de de çeyrek asır devirmek istediklerini vurguladı.

23 YILIN İZİNDEN

Yeni çıkan bir gazete için duyulan heyecana özlem duyulan bir dönemde İz Gazete'yi çıkarmaya başladıklarını ifade eden İz Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal, "Ya havuzda doğan ya da kapatılan gazeteler dönemindeyiz. Böyle bir dönemde yeni bir gazete heyecanı yaşamak ve umutlanmak için hem bir çizginizin hem de bir mirasınızın olması gerekir. İşte İz Gazete, Can Radyo'nun 23 yıllık mirasıyla yola çıkıyor. Havuzda değil, gönüllerde büyüyor. O yüzden de İzmirlileri heyecanlandırıyor" dedi. Kartal, bu heyecana layık olmaya çalışacaklarını ifade etti.

VEKİLLERDEN DESTEK VURGUSU: 'ÖMRÜ UZUN OLSUN'

Can Radyo'nun sözünü çok iyi tanıdıklarını ve o söze güvendiklerini söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, o sözü büyütmek üzere son aylarda yaratıcılığıyla öne çıkan izgazete.net'le kurulan ortaklığın önemli olduğunu ifade etti. Sındır, "Bize bu sözü büyütmek düşüyor. İz Gazete'ye destek olmalıyız. Bu gazetenin ömrü uzun olmalı" dedi. Sındır, Can Radyo ve İz Gazete'nin yan yana gelmesinin akıllara hemen 'Yeni bir televizyon kanalı da kurulur mu?' sorusunu getirdiğini ifade ederek; 'Neden olmasın' diye cevapladı. Kokteylde birer konuşma yapan milletvekilleri Tacettin Bayır ve Özcan Purçu da yeni çıkan gazetenin İzmir'e hayırlı olmasını diledi. 

Editör: Haber Merkezi