YAĞIZ BARUT / İZ GAZETE - Program, Başkan Arslan’ın ‘Adalet Yürüyüşü’ değerlendirmesiyle başladı. Türkiye’de hukuksal konularda sıkıntılar yaşandığını ve bunun bütün katmanlarda hissedildiğini söyleyen Arslan “ Genel Başkanımız sağlık sorunlarını da hiçe sayarak bir yürüyüş başlattı. Tek başıma yürüyeceğim dedi ama onun bu haklı yürüyüşü kitlelerce o kadar rağbet gördü ki, kitleler bu yürüyüşe katılıp destek olmaya başladı. Burada parti olayı da yoktu. Kimse CHP propagandasını yapmadı. Bu bir memleket meselesi denildi ve on binlerce insan, yağmur çamur, sıcak demeden Türkiye’de adaletin tesis edilebilmesi noktasında yürüyüş yaptılar.” dedi.

Yürüyüşün önemine değinen Arslan, ”Umarım bundan sonraki süreçte dünyanın diğer medeni ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de yükselen bu sese kulak verir yöneticilerimiz. Toplumda adalete olan güven tesis edilmiş olur. Dünyanın bütün medeni toplumlarında muhalif sesler yükseldikçe yönetenler dikkat kesilirler, yanlış kararlarından geri adım atarlar. İnşallah Türkiye’de de böyle olur yoksa bu iş ekonomiye de, milli gelire de, her türlü gelişmeye de engel olur. Bu da Türkiye’nin hayrına değildir.” dedi.

‘ENGELLEMELERE RAĞMEN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR’

Ülkedeki ekonomik girdaptan nasibini aldıklarını söyleyen Başkan Arslan, “ Ramazan Bayramı’ndan önce bir torba yasa çıkarılmış. Yasa maddesiyle ‘İlçe çevresi içerisinde organize sanayi bölgesinde gayrimenkul sahipleri, ilçe belediyelerine emlak vergileri ödemeyecek’ diye bir yasa çıkarılmış. Bu Çiğli Belediyemizi çok etkilemektedir. Biz yerel gelirlerimizin artmasını beklerken tam tersine gelirlerimizin azalmasına yönelik bir neşter vurulmuştur. Hizmetlerimizi sunmamızda bir çelme olmuştur.” diye konuştu.

Çiğli Köyiçi Mahallesinin en merkez mahalle olmasıyla birlikte eski sağlıksız yapıların ve şehir imar planına göre eksiklerin var olduğunu söyleyen Başkan Arslan, “Burada revizyon planını Büyükşehir’e gönderdik. Umarım en kısa sürede sonuçlanacak ve modern mimari plana kavuşarak en merkez mahallemiz olacak. Ticaret alanları, çocuk, park ve sosyal donatı alanları tam tekmil edilmiş biçimde yeni vizyona kavuşacak.” mesajını verdi.

Güzeltepe’de kültür merkezi kuracaklarının müjdesini veren Arslan, “Bölgede oturan Alevi kardeşlerimizin Cemevi ihtiyacını da karşılamış olacak. Burada okuma ve toplantı salonları, yemekhane, eğitim büroları olacak.” dedi.

Güneş Santral Merkezi kurduklarını belirten Arslan, “Bu projemizle şantiyemizin elektrik ihtiyacını karşılamakla birlikte, entegre sistemle bunu satıp para kazanıyoruz. Yalnızca tüketen değil aynı zamanda üreten belediye ünvanını da almış olduk.” dedi.

Katip Çelebi Üniversitesi çevresinde yatırımların hızla sürdüğünü söyleyen Başkan Arslan, “Burada hedef kitle öğrenciler, evler, yurtlar yapılarak halkın ve öğrencilerin ihtiyaçları giderilmeye çalışılıyor. Bu yatırımlar sayesinde de Çiğli gelişiyor ve zenginleşiyor.” dedi.

Çiğli Belediyesi’nin temizlik konusunda çok üst düzeylerde olduğunu belirten Arslan, “Ancak bunu bozan bir Harmandalı Çöp Tesisleri var. Bu çöp tesisin kaldırılmasını Çiğli Belediyesi ve halkımız adına talep ediyorum. Eninde sonunda bu tesisleri kaldıracağız.” dedi. Çöpten siyaset yapmaya kalkanlara uyarıda bulunan Arslan, “ İzmir halkı her şeyi görüyor, ÇED raporlarının kimler tarafından engellendiğini, halkı galyana getirip nasıl sabotajlar yapılmaya çalışıldığını biliyor. O yüzden çöpten siyaset yapan her zaman zarar eder.” diye konuştu.

Spora verdiği öneme değinen Arslan, “ Gençlerimize sesleniyorum spor kurslarına katılın, dışarıda kötü ellere düşmemenizi diliyorum. Bu konuda üstümüze düşeni yapacağız. Gençlerimiz ve spor kulüplerimiz de dikkat etsin. Çiğli’yi uyuşturuculardan temizleyeceğiz.”dedi.

İşsiz olan vatandaşlara seslenen Arslan, “Her Çarşamba saat 10:00‘da belediyemizde işçi işveren toplantılarımız oluyor. İşsiz olan arkadaşlar o toplantılara gelirlerse kendilerine kesinlikle iş bulurlar.” dedi.

Editör: Haber Merkezi