CHP İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından, Ankara Güven Park’ta başlayan ‘Adalet Yürüşü’ne Can Radyo Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Kafalı da katıldı. Can Radyo’da gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal’ın sunduğu özel programa Ankara’dan canlı olarak bağlanan Kafalı, yürüyüşe dair izlenimlerini Can Radyo dinleyicileri ile paylaştı. Kafalı, “ Yoğun güvenlik önlemleri altında alana girdik, geniş bir halk desteğiyle korteje katıldık. Adalet,  barış ve demokrasi için yürüyüşümüze devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal’ın sunduğu özel programa dinleyicilerin ve siyasetçilerin ilgisi yoğun oldu. Gökhan Kafalı’dan sonra yayına bağlanan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Genel başkanımızı yalnız bırakmayacağız. Bu yürüyüş büyüyerek devam edecek. Belki geç kalındı, belki de tam zamanı ama önemli olan bunun devam etmesi…” dedi.

ADALETTEN SÖZ EDECEK ORTAM KALMADI

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, “Her gün 18 km yürünecek. Biz de bu nöbette genel başkanımızı yalnız bırakmayacağız” şeklinde konuşurken, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da “İnsanlar suskunluğunu bozmak zorunda. Adaletten söz edecek ortam kalmadı. Milletvekilleri, gazeteciler tutuklu. At izi it izine karıştı diyorlardı, kendi içlerine bakmadan muhalefeti susturmaya çalışıyorlar. Tüm insanlar için adalet istiyoruz” dedi.

İÇİMİZE SİNDİREMİYORUZ

İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde yaptıkları eylem sonrasında canlı yayına bağlanan CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven de Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasını protesto ederek, “Yurtta barış, dünyada barış şiarımıza sahip çıkan vekilimizin tutuklanmasını içimize sindiremiyoruz. Demokrasiye inanan hiç kimse de bunu kabul edemez. Sadece CHP’liler değil, hayır cephesi olarak adalet arayışımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

VALLAHİ DE BİLLAHİ DE TÜRKMENLERE GİTMİYORDU

Canlı yayında eski MHP Genel Başkan Yardımcısı, yeni Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in MİT Tırları ile ilgili “Vallahi de billahi de o tırlar Türkmenlere gitmiyordu” sözünü hatırlatan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ise Enis Berberoğlu’nun casusluk suçlamasıyla yargılanmasını eleştirdi. Bakan “Bir milletvekili nasıl casusluk yapabilir. Bu aynı zamanda halkın haber alma özgürlüğünün engellenmesidir. Kabul etmemiz mümkün değil. Hem bizim vekilimiz hem diğer tutuklu milletvekilleri için adalet istiyoruz” dedi

BUGÜN MİLAT OLACAK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger ise, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Adalet için yürüyeceğim’ dediğini ve kimseyi çağırmamasına rağmen, on binlerce kişinin Kılıçdaroğlu ile birlikte yürüyüşe geçtiğini vurgulayarak, “Bugün milat olacak. Demokratik haklarımız çerçevesinde adalet yürüyüşümüz büyüyerek devam edecek. Burada, insanların gözlerinde o ışığı görüyorum” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABER: CHP İzmir’den yola çıkıyor, nöbete başlıyor

 

Editör: Haber Merkezi