CHP İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’nün ikinci gününde, Can Radyo’da Gökhan Kafalı’nın sunduğu yürüyüş özel programına telefonla bağlanan CHP İzmir milletvekili Tacettin Bayır, yürüyüşe dair bilgiler verdi.

İLGİLİ HABER: Can Radyo özel yayını: ‘İnsanlar suskunluğunu bozmalı’

İkinci günde Ankara’dan çıkmak üzere olduklarını ifade eden Bayır, yürüyüşün 20-25 gün süreceğini söyledi. Gittikleri her yerde vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştıklarını vurgulayan Bayır, “Adalet talebimizin daha güçlü şekilde görünmesi için herkesi bu yürüyüşe davet ediyorum. Bu sadece bir partinin yürüyüşü değildir, adalet isteyen herkes bu yürüyüşe katılmalı. Kimisi 1 kilometre yürür, kimisi İstanbul’a kadar eşlik eder, fark etmez. Önemli olan bu yürüyüşün büyütülmesi… Bizler adalet sisteminin çalışmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

MERALARI VE ZEYTİNLİKLERİ KURTARDIK

25 Milletvekilini de TBMM’de bıraktıklarını söyleyen Bayır, “Meclis çalışmalarını da boş bırakmıyoruz. Meraları ve zeytinlikleri kurtardık. Köylüler buna çok sevindi. Mücadelemize hem sokakta hem mecliste devam edeceğiz” dedi.

BAHÇELİ MHP'Yİ BİTİRECEK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘İstanbul’dan karşı bir yürüyüş başlarsa ne olacak’ şeklindeki twetini de eleştiren Bayır, “65 Yaşında insanlar bile var yürüyüşümüzde. Herhalde onlar da terörist olamaz diye düşünüyorum. MHP bitmez ama Devlet Bahçeli bu tür çıkışlarıyla MHP’yi bitirecek gibi duruyor. Hiç yakıştıramadım” ifadelerini kullandı.

CHP İL YÖNETİMİNE ELEŞTİRİ VE ÖNERİ

CHP İzmir İl Yönetimi’nin İzmir’den de İstanbul’a yürüyüş kolu oluşturmasını eleştiren Tacettin Bayır, “Adalet Yürüyüşü ile ilgili benim önerim, her gün iki ilden takviye yapılması şeklindeydi. Ayrı bir yürüyüş kolu oluşturarak medya ilgisinin dağıtılmaması gerektiğini düşünüyorum. Neye istinaden böyle bir karar aldılar, genel merkezle görüştüler mi bilmiyorum. Gücü bölmemek lazım… 25 gün sürecek bir yürüyüşten ve 500 kilometreden bahsediyoruz. Umuyorum ve diliyorum ki aldıkları kararı da yarım bırakmak zorunda kalmazlar. Benim önerim birlikte ve tek koldan devam etmek yönünde…” dedi.

İLGİLİ HABER: CHP İzmir’den yola çıkıyor, nöbete başlıyor

Editör: Haber Merkezi