En iyi bildikleri numaradır, ‘cambaza bak’ taktiği!.. Bu deyim, sorumlusu tamamen kendisi olduğu halde hedef saptırıp başka odaklara dikkati çekip, paçayı kurtarmaya çalışmak olarak açıklanabilir ve tek adam rejiminin ve bizatihi kendisinin çok iyi bildiği, sıkça başvurduğu bir yöntemdir.

Ülke yıkıma uğramış, ekonomi dipte, halk geçim sıkıntısı işsizlik altında inliyor ve bu tablonun tek sorumlusu doğal olarak siyasal iktidar ve tek adam.. Ama gel gör ki, kendileri sütten çıkmış ak kaşık, 20 yıldır izledikleri kötü politika nedeniyle ülke bu hale gelmemiş gibi, pahalılıkta mücadelede marketlere savaş açıyorlar!.. Yani ne yapıyorlar; ‘cambaza bak’ deyip sorumluluğu marketlerin üzerine atıveriyorlar!.. İşin acı tarafı bu çarpık zihniyet toplumun bir kısmında karşılık buluyor!.. Gidip market camları taşlayan zibidiler arkalarına iktidar gücünü de alarak büyük bir siyasal eylem yapmanın öz güveniyle ortalıkta dolaşıyor.

Peki, bugün hedefe koydukları o en bilinen üç harfli market zincirini kim yarattı, besledi, büyüttü? Halk arasında (İ) nin açılımı İslami olarak bilinmiyor muydu? AKP’li belediyeler yıllarca yardım kolilerini bu zincirden almamış mıydı? Kısacası bu yollarda beraber yürümemişler miydi? Tek adam ile yol yürüyen kim varsa bir gün satışa gelmenin dayanılmaz hafifliğini, ayrıcalığını yaşamaya mahkum; örnekleri çok!..

Her sorunda ya dış güçler ya terör ya FETÖ ya marketler… Artık duruma göre suçlu ilan ediliyor, bir kez bile ‘yahu bizim hiç mi sorumluluğumuz yok’ diye düşünülmüyor.

Tarım Kredi Kooperatifleri deniyor!.. Yahu burada ucuza satsan zarar etsen ne yazar; o zarar yine bizim cebimizden çıkmıyor mu? Ayrıca market fiyatından bir fark olmadığını da haberlerde görüyoruz. Peki amaç ne olabilir; bu marketlerden para mı isteniyor, göz dağı verilip kapatmaya mı gidilmek isteniyor?

Hadi, tut ki kapattın ortalık ucuzlayacak, enflasyon düşecek mi; yoo öyle bir dertleri yok zaten; pahalılık, enflasyon, ağır borç yükü, ekonomideki başarısızlığın fatura edileceği bir adres aranıyordu; piyango üç harflilere vurdu!..

Mazotundan gübresine, enerji girdilerinden işçilik giderlerine kadar yüzlerce girdi kalemindeki fahiş fiyat artışlarında iktidar parmak oynatmasın; bunların sonucu ortaya çıkan fiyat artışlarından kendisi zerre sorumluluk almayıp son tüketiciye ulaşan marketleri düşman ilan etsin!.. Vallahi kargalar güler ama artık gülecek halimiz hiç kalmadı; bu zırvalara maruz kalmaya makûm ediliyoruz.