Fikrimce...

Normalleşme sürecinde durumlar ortada...

Açıkçası daha uzun bir süre bu normalleşme sadece isimde olacak gibi

Yani bana göre...

Onun için dijital döneme alıştığımız bu süreci devam ettirip sanatı da bu dijitalliğin içine sokmamız gerekiyor. Yani salonlar açılmış olsa da uzun bir süre kimse salon etkinliklerine katılmayacak gibi. Sosyal ağ üzerinde nabız ölçtüğümüz bu dönem bunu açıkça gösteriyor. Umarım virüs illeti ortadan kalkar da fikir değişimi ile birlikte üzerimizdeki korku da gider.

Yine de biz tiyatroyu, sergileri, konserleri vb. tüm sahne sanatlarını video ortamında seyirci ile buluşturmaya bir süre daha alışsak iyi olacak gibi.

Fikrimce...

Sanata ve sanatçıya bu süreçte belediyeler ve büyük firmalar ne yapabiliriz konusunu masaya boylu boyuna yatırmalı. Uzayacağa benzeyen bu süreçte özellikle özel tiyatrolar ve diğer sanat dalları zorlu süreci en sancılı bir şekilde yaşamaya devam edecek.

Sanatçı tam desteği hak ediyor.

Sezonda elde kalan projelere sahip çıkmaktan tutun, diğer tüm yardım adımlarını lütfen ön plana alın. Kooperatiflere kulak kabartın, kapı açın.

Fikrimce...

Değerli sanatçı arkadaşlarım. Zorlu süreç için sadece kayıt altında bulunan ekiplerin dışında resmiyeti olan ama kendini kooperatif dernek vakıf gibi kurumlarda gösterememiş, belediyelere adım atamamış ekipleri de bir araya getirmeye çalışsak iyi olacak gibi.

Gün birbirimize sahip çıkma günü ise,

Sen okullusun sen alaylısın tarzını bir kenara bırakıp ortak adıma atma günü. Net söylemeliyim ki ben okullu olup da iki kelimeyi bir araya getiremeyen sanatçıyım diye ortada dolaşan arkadaş ve arkadaşlar biliyorum. Alaylı olup da o okullu diye burnu büyük arkadaşlarımı da sollayacak arkadaşlar tanıyorum. Okullu olup mütevazı olan dostlarıma lafım yok telefonum kitlenmesin şimdi durduk yere. Sevgiler...

Fikrimce...

Biz sanatla ilgilenen 10 arkadaş bir araya geldik ve tiyatro ile ilgilenen arkadaşların listesini yapıp bayram sonrası aramaya karar verdik. Durum değerlendirmesi yapmak için. Ne durumdalar planları ne birlikte ne yapabiliriz tarzı değerlendirme yapmak adına. Ortak çalıştığınız veya çalışmayıp tanıdığınız sanatçı arkadaşlarınızı arayıp değerlendirme yapın lütfen.