Dün İzmir tarihinin en kitlesel mitingi yapıldı. 3 milyonun üzerinde İzmirli katıldı Muharrem İnce’nin mitingine. Rekor kırıldı. İzmir ‘artık yeter TAMAM’ dedi. Hem de İzmirliler dedi. Belki hepsi kendi seçmeni değildi. Ama İzmirliydi. İzmir’de yaşayanlardı.

Başlıkta da belirttiğim gibi bu bir ifşa yazısıdır. Hem ulusal hem de yerel havuz medyasının gözünde ‘rekor miting’ nasıl değerlendirildi?

Mesela Hürriyet Gazetesi ‘yaklaşık 2 milyon kişi katıldı’ demiş. Yaklaşık, yani 2 milyondan az. Ayıp.

Hiç bahsetmeyen de var.

Bahsedenlerin hemen hemen hepsinde benzer ifadeler mevcut. Katılımı azaltarak yazmışlar.

MATEMATİKSEL ALGI

Az çok havuz medyasının neler yazacağı tahmin ediliyor. Bir de yerel medyaya bakalım. Biz de yerel bir gazete olduğumuz için isim vermeden yazacağım.

Hiç sayı vermeyenler var. Tamam onlar zaten yerelin havuzu.

Peki havuz olmayanlar neler yazmış? Ya da öyle olduğu düşünülenler, mitinge katılımı sayısal olarak nasıl açıklamış?

En çarpıcı ifade ‘yüz binlerce’. Matematiksel olarak doğru bir ifade. Evet alanda 30’dan fazla ‘yüz binlerce’ insan vardı. Aynı mantıkla 300 bin den fazla da ‘onlarca’ insan vardı. Bu basit bir algıdır. ‘Milyonlarca’ yazmamak için basit bir matematiksel algı. Ayıp kere ayıp…

Peki neye hizmet ediyor bu? Katılımı daha az gösteriyor.

Amaç ne? Hükümeti mutlu edecek ve seçmene ‘İzmir’de bile…’ dedirtecek.

Neden hükümeti mutlu etmeye çalışıyor? Muhtemelen ‘duygusal’ sebeplerden ötürü.

İNTERNET BAĞLANTISI KOPTU

Dünün belki de en kabul edilemeyecek durumlarından birisi de miting sırasında internetin kesilmesi oldu. Zaten ulusal kanalların büyük bir çoğunluğu yayınlamıyor mitingi. Bu sebepten Muharrem İnce alandakilerden sosyal medya üzerinden canlı yayın yapmasını istedi. İnsanlar canlı yayına başlayacakken internet bağlantısının kesildiği anlaşıldı ve miting katılımcıları canlı yayına başlayamadı. İnce bu durum karşısında “Allah belanızı versin, ne deyim ben size?” dedi, interneti kesenlere. İnce’nin bu sözlerine alandakilerin bir kısmı da ‘Amin’ diyerek karşılık verdi...

İzmir rekor kırarak, en güçlü şekilde ‘Artık yeter TAMAM’ dedi. Darısı tüm Türkiye’ye…