Bornovalı Muhtarlar Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen yıl sonu değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Başta yol çalışmaları olmak üzere yapılan çalışmalar için Bornova Belediyesi’ne ve Başkan Mustafa İduğ’a teşekkür eden muhtarlar, 2023 yılına ilişkin taleplerini de dile getirdi. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, böylesi toplantıların kendileri için bir yol haritası olduğunu belirterek, “Borçsuz bir belediye olarak ilçenin geleceğine yönelik ciddi yatırımlar yaptık. Özellikle Bornova’nın yol sorununu çözmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Sizlerin görüş, öneri ve eleştirileri bizim için çok değerli” diye konuştu. Bornova’yı büyütmeye devam edeceklerini söyleyen Başkan İduğ, yeni yatırım müjdeleri de verdi.

DSC_2705

Bornova Belediyesi'nin muhtarlara yönelik olarak düzenlediği değerlendirme toplantısı Bornova Belediye Başkanı Dr Mustafa İduğ, başkan yardımcıları ve ilgili birim sorumlularının katılımıyla gerçekleşti. Bugüne kadar yapılan yol çalışmaları ile 2023 yılında gerçekleştirilecek yol yapımlarının detaylı bir sunumla anlatıldığı toplantıda, muhtarlar tek tek söz alarak görüşlerini dile getirdi. Bornovalı muhtarlar, başta asfalt üretim tesisi olmak üzere mahallerine yapılan yatırım ve hizmetler için teşekkür ederken, 2023 yılıyla ilgili istek ve taleplerini iletti.

Bornova’ya imrenek bakıyorlar

İzmir’deki muhtar derneklerinin temsilcileri ile Bornova’da biraraya geldikleri toplantıyı hatırlatan Bornova Muhtarlar Derneği Başkanı ve Rafetpaşa Mahalle Muhtarı Recep Çakmakci, “O toplantıda diğer ilçelerin muhtarları Bornova’da yapılan çalışmaların anlatıldığı filmi imrenek izlediler. Bir Bornovalı olarak büyük gurur duydum. Başta Başkan Mustafa İduğ olmak üzere bu tablonun oluşmasında emeği geçen herkese tüm muhtar arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. 2023 yılında bu başarıların devamını diliyorum” diye konuştu.

Araçlar da, Asfalt Üretim Tesisi de bizim

Toplantının sonunda muhtarlara hitaben konuşan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “3.5 yıldır harcama kalemlerine çok dikkat ettik. 500 milyonluk  yatırımlarımızın hepsini borçsuz gerçekleştirdik. Yıllık 150 milyon TL araç kiralama bedeli ödemiyoruz. 20 milyon TL’ye asfalt Asfalt Üretim Tesisi kurduk. Güncel  değeri 50 milyon TL. Söz verdiğimiz gibi yol hamlesi başlattık. Yol çalışmalarında önceliği en çok ihtiyaç duyan mahallelere verdik. Bu tesis sadece Bornova'ya değil, diğer kurumlara ve ilçelere de hizmet ediyor. Ne mutlu bize üretim fazlası asfaltı satabiliyoruz. Araç filosu hepsi bizim, hepsi Bornova’nın geleceği için”dedi.

2023 yılı için yeni yatırım müjdeleri

Yapılacak yatırım ve çalışmaları ihtiyaçlara göre belirlediklerini ifade ederek yeni müjdeler veren İduğ, “15 olarak plandığımız taziye evi sayısını 18’e çıkarıyoruz. Çünkü talep var. 2023 yılında isteyen her mahallede taziye evi olacak. Aynı şekilde çocuk oyun ve aktivite merkezlerinin sayısını artıracağız.  Öğrenci yurtlarımızın kapasitelerini Bornova Merkez’de yapımı devam eden iki yurdun yanı sıra etkin bir şekilde kullanılmayan mevcut tesislerimizi de dönüştürerek bine çıkarmak istiyoruz. Planlarımız arasında bir de Alzheimer Merkezi de var.” diye konuştu.

Çocukları ve gençlerimizi düşünüyoruz

Çocukların ve gençlerin başta giderek artan uyuşturucu kullanımı olmak üzere kötü alışkanlıklardan uzak tutulması gerektiğini söyleyen Başkan İduğ, “İşte bu yüzden spor alanlarımızı çoğaltıyoruz. Dört tane fitness salonu yaptık, yüzme havuzu açtık, tüm spor tesislerimizi yeniledik. Sosyal devlet, toplumcu belediyecilik anlayışı bunu gerektirir. Durmayacağız. Bu tip yatırımları Bornovamıza kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.

Tesislerimizi işler hale getiriyoruz

Yeni bir bina yapmanın çok önemli olmadığını, atıl olanların değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Elinizdeki tesis ve alanları verimli bir şekilde kullanmanız gerekiyor. Kullanılmayan tesis kalmamalı, hepsi etkin şekilde kullanılmalı. Biz bunu Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi’nde, Kandere Parkı içindeki metruk binada ve daha çok bir çok yerde yaptık. Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’ni STK Yerleşkesi’ne dönüştürdük. Şu anda 361 dernek yararlanıyor” diye konuştu.

DSC_2685

 Taleplerinizin tamamı 2023’de gerçekleşecek

Amacına ulaşan, çok verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan İduğ, “Siz muhtarlar bizim üçüncü gözümüzsünüz. 2023 yılında taleplerinizin tamamının yerine geleceğini bilmenizi isterim. Biz Bornova Belediyesi olarak planlamaya önem veriyor ve veri odaklı çalışıyoruz. 2019 yılında sizlerin de katılımıyla gerçekleştirdiğimiz çalıştayda ortaya konan veriler ve talepler bugüne kadar yaptığımız çalışmaları ortaya çıkardı, devamı da gelecek. Şunu da belirtmek isterim ki: Bornova Belediyesi şeffaf, hesap verebilir, borç yerine kasasında para olan bir belediyedir. Gururla söylüyorum. Bu durum mülkiye müfettişinin raporlarına da bu şekilde geçmiştir” dedi.

 

Editör: Duygu Kaya