2002 seçimlerinden bu yana ülke yönetimindeler, üzerimize adeta karabasan gibi çöktüler. Seçimlerde aslında halk bunları defalarca gönderdi. Ama ya ‘Atı alıp Üsküdar’ı geçecek’ ayak oyunları yaptılar, ya, trafolara kedi kaçırdılar, ya da mühürsüz oy pusulalarını geçerli saydırdılar.

Yani haksız hukuksuz, seçimlere çöktüler, millet iradesini söke söke çaldılar.  Seçimlerde yaşananlar elbette en önemlisi ama bunların iktidarı döneminde bizden, ülkeden neleri söküp aldılar, gelin bir bakalım…

Barışı, kardeşliği, dostluğu, mutluluğu söküp aldılar… Yerine hüznü, umutsuzluğu, kavgayı, kaosu koydular. Gülmeyi unuttuk daha ne olsun!

Yargıyı, adaleti söküp aldılar, yerine hukuksuzluğu, mafyayı koydular. O yapının içinden biri (bence bildiklerinin çok azını) anlattıkça gördük ki, yasa dışı ilişkiler ağı zehirli sarmaşık gibi devleti sarmış.

Toplumdan nezaketi, saygıyı, empati duyusunu söküp aldılar yerine lümpen güruhu koydular. Kabadayılık, iktidar yandaşı olmanın üstenci bakışı lümpenlikle birleşti, iktidarın tehlikeli, saldırgan milis gücü haline geldi.

Güvenliği sağlarken halkın, vatandaşın yanında yer alması beklenen kolluk güçleri kadrolarını yandaşlarıyla doldurdular. Hdp katliamı katiline şefkatle sarılırken gördüğümüz polis öfkemizi katlarken, görevini yapan gazetecinin gırtlağına dört polis birden çöktü! İsyanımız katmerlendi.

Bunlar devlete ve devletin polisine güven duygumuzu söke söke elimizden aldılar. Yerine korku, öfke ve isyan duygusunu koydular.

İnsanların hayatlarını özgürce yaşama hakkını ellerinden aldılar, giyimine, yediğine, içtiğine, cinsel tercihine, kaç çocuk yapacağına, kaç yaşında evleneceğine müdahale ettiler hem de en hoyrat şekilde, acımasızca!

Yaşam sevincimizi elimizden aldılar, geleceğe güvenle bakma hakkımızı hiçe saydılar. Bir nesil heder oldu, bizlerin yaşamlarının en güzel yılları bunların karabasanıyla geçti.

Hepsini söke söke elimizden aldılar! Ciğerimizi söktüler ama yetmedi bunlara! Tek adam, geleceğimizi ipotek etmelere doyamadı, yaptıkları anlaşmaların bedellerinin söke söke tahsil edileceğini de buyurdu! Bu kadar mı halka karşı durup, sermaye yanlısı olunur, pes! Ne var ki, o iş öyle olmayacak,  aynen şöyle olacak!

Bu halk ilk seçimde bunlardan iktidarı söke söke alacak! Ve yıllar içinde bizden aldıkları ne varsa yerine konacak. Evet zaman alacak, uzun bir tedavi süreci olacak ama olacak. Bunlarla bunca yılı geçirdiysek, rehabilitasyon için de geçirecek süremiz olacak. Yeter ki muhalefet lastik patlatmasın!