Geçtiğimiz hafta sonu ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’nde İlçe Kongre süreci sona erdi. Gözler artık İl Kongresi’nde...

Cumartesi günü Karşıyaka, Pazar günü ise Menemen’de gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi ilçe kongrelerini takip ettim.

Karşıyaka İlçe Kongresi’nde Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın konuşması bir hayli dikkat çekiciydi. Büyük ilgi de gördü. Hatta konuşma fırsatı bulduğum Meclis üyeleri, Tugay’ın kongrede belediye başkanlığı sürecindeki en iyi konuşmasını yaptığını ağız birliği yapmışçasına ifade ettiler ki, ben de bu fikre katılıyorum.

Hayatın her alanında bütünü esas alan, bütünü anlamamıza yardımcı olacak argümanların, detaylarda olduğuna inanırım. Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Kongresi bu detayların hayli fazla olduğu bir yerdi. Orada değinilecek pek çok nokta bulunmakla birlikte bir tanesi oldukça kıymetliydi.

Karşıyaka Belediye Başkanı’nı dengeli ancak sözünü de daldan budaktan esirgemediği konuşmasının en hararetli noktasında konuşmak yerine, ‘neyse’ diyerek söyleyeceklerini içinde tuttu. Ancak bu durum salonda öyle bir etki yaptı ki inanılmaz bir alkış koptu o anda.

Geçtiğimiz Salı günü gerçekleşen İz Gazete yazarları ile Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın buluştuğu toplantıda bu konuşmanın perde arkasını Cemil Tugay’a sorma fırsatı buldum.

Okur ile Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın arasına girmeden olduğu gibi aktarıyorum:

“Orada aslında söyleyeceğim şey şuydu; bazı insanlar diyorlar ki senin için, senin oy alman için çalıştık. Hayır! Benim oy almam için çalışmadınız. ‘Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı kazansın’ diye çalıştınız. Orada konu ben değilim. Ben daha önceki seçimlerde çalışırken Hüseyin Mutlu Akpınar seçilsin diye çalıştığımı düşünmedim ya da Aziz Kocaoğlu seçilsin diye çalışmadım. Gidip ona senin seçtirmek için çalıştım da demedim. Sanki bedel ister, diyet ister gibi bir tavır da doğru değil. Burada bizim bir parti olduğumuzun bilincinde olduğumuzu Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilçe kongresinde söylemek istedim. Bu konu orada bazı insanları kırabilir diye sustum. Çünkü yapılan çalışmanın parti ve savunduğumuz ideoloji için olduğunu savunuyorum ben, kişiler için değil”