Konak Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantılarının ilk oturumu İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş yönetiminde düzenlenen mecliste, üçüncü döneme geçilmesi nedeniyle Divan Katibi ve üyeleri, Meclis Başkan Vekilleri, encümen üyeleri ile ihtisas komisyonları için seçim yapıldı. Konak Belediyesi Nisan ayı olağan meclisi açılışında konuşan Başkan Pekdaş, Mart ayında yaşanan şiddet ve terör olaylarına değinerek, zor bir süreçten geçildiğini vurgulayarak, "Hem ülkemizde hem dünyada şiddet ve terör olaylarına sahne olan zor bir Mart ayı geçirdik. Pek çok canımızı kaybettik, pek çok şehit verdik. Bunların son olmasını, hem Türkiye'de hem dünyada huzurun bir an önce gelmesini diliyoruz. Hukukun üstünlüğünü, adalet ve barışın bütün bu sıkıntılı günlerin üstesinden gelmek için en önemli kavramlar olduğunu hiç bir zaman akıldan çıkartmamalıyız" dedi.

KOMİSYONLAR BELLİ OLDU

Konuşmaların ardından Divan Katibi ve üyeleri, Meclis Başkan Vekilleri, encümen üyeleri ile ihtisas komisyonlarının belirlenmesi için seçime gidildi. Yapılan gizli oylama sonucunda CHP grubundan Hale Elden ve Rıdvan Tekin, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Nurdan Metin Divan Katipliği görevine seçildi. Meclis 1. Başkan Vekilliğine CHP’den Mustafa Karadağ seçilirken, 2. Başkan Vekili yine CHP’den Nüket Akyıldız oldu. Encümen Üyeliğine ise CHP’den Kemal Özdönmez, Nurettin Cem Aksan ve Selami Ergül seçildi. Meclis oturumunda 16 ihtisas komisyonu için de seçim yapıldı. Açık oylama usulü yapılan seçimde yeni komisyon üyeleri belli oldu. Öte yandan bu dönem kurulan ve ilk kez görev yapacak Avrupa Birliği Komisyonu üyeleri için de seçim yapıldı.

KENTTE ÇOCUĞUN HAKKI VAR

Seçimlerin tamamlanmasının ardından gündem maddeleri ve komisyonlardan gelen raporların görüşmesine geçildi. Geçtiğimiz yıl ‘Kentte Kadın Var’ etkinliği ile başlatılan ve her aya bir tema belirleyen Konak Belediyesi Meclisi bu ayki temasını ‘'Kentte Çocuğun Hakkı Var' olarak oy birliğiyle belirlendi. 2015 Belediye Başkanı Faaliyet Raporu görüşmeleri ise 7 Nisan Perşembe günü yapılacak ikinci meclis oturumuna bırakıldı. 

Editör: Haber Merkezi