Ortodoks Hıristiyanların kutladıkları Ta Fota Yortusu (Hazreti İsa'nın Vaftiz töreni) için Yunanistan'dan İzmir'e gelen Atina'nın Egaleo Belediye Başkanı Dimtiris Birbas, büyükannesinin doğum yeri olan Konak'ı ziyaretinde duygusal anlar yaşadı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş tarafından ağırlanan konuk Başkan, 1922'de anne ve babasını kaybeden büyükannesi ve onun 1 yaşındaki kardeşine Türk komşularının sahip çıktığını ve yetimhaneye yerleştirilince kadar kendilerine her gün süt ve yiyecek götürdüklerini anlattı.

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın Egaleo Belediye Başkanı Dimtiris Birbas, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ı makamında ziyaret etti. Belediye Meclis Başkanı, meclis üyeleri ve Egaleo Küçük Asyalılar Derneği Başkanı İoannis Koutoulias'in eşlik ettiği buluşmada iki yakanın halkları arasındaki dostluk bağlarını güçlendirecek çalışmalar konuşuldu. Ziyarette İzmir Adliyesi'nde yaşanan terör saldırısından duydukları üzüntüyü dile getirerek Başkan Pekdaş'a başsağlığı dileyen Yunan Başkan, kanlı saldırıya rağmen İzmir'de kalmayı istediklerini ve ziyaretlerini iptal etmediklerini söyledi.

BÜYÜKANNESİNE TÜRK KOMŞULARI BAKTI
Büyükannesinin Konak'ın Basmane semtinde doğduğunu anlatan Birbas, bu nedenle ziyaretin kendisi için ayrı bir önem ve mutluluk içerdiğini dile getirdi. 1922'de annesini kardeşinin doğumunda kaybeden ve babası savaşta ölen büyükannesi ve onun 1 yaşındaki kardeşine Türk komşularının sahip çıktığını ve yetimhaneye yerleştirilince kadar kendilerine her gün süt ve yiyecek götürdüklerini anlatan Yunan Başkan, oldukça duygusal anlar yaşadı. İki ülke halklarının bu güzel birlikteliklerinin sağlanacak kültürel işbirliğiyle güçleneceğini söyleyen Birbas, kurulacak bağların barış ve kardeşlik ortamını daha da güçlendireceğini dile getirdi. Ziyarette konuşan Egaleo Küçük Asyalılar Derneği Başkanı İoannis Koutoulias ise 'İzmir... Güzel Şehir, Güzel İnsanlar... Mazide ve Bugün' adlı karma serginin Konak Belediyesi'nin ev sahipliğinde açılmasına izin verdiği için Başkan Pekdaş'a teşekkür etti. Bu sergiyi İzmir'e getirmekten büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Dernek Başkanı Koutoulias, Konak Belediyesi ile yeni işbirlikleri yapmak istediklerini belirterek, derneklerine ait müze ile Konak Belediyesi'nin Basmane'deki Kadın Müzesi'ni kardeş müze yapma arzularını iletti.

"AYNI RÜZGARIN GETİRDİKLERİYİZ"
Yunan heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, başsağlığı dileklerinden ötürü Başkan Birbas ve beraberindekilere teşekkür etti. İzmir Adliyesi'ne yönelik yapılan hain terör saldırısının kendilerini üzdüğünü, ancak bu tür alçak eylemlerin İzmir'in huzur ve kardeşlik iklimini asla bozamayacağını söyledi. Pekdaş, Ege'nin iki yakasının insanları arasındaki bağların çok güçlü olduğunu, aynı rüzgarın getirdiği toprakta, aynı ağacın tohumu ektiklerini anlattı. Bu kardeşliğin en fazla hissedildiği yerlerin başında İzmir'in geldiğini söyleyen Başkan Pekdaş, Konak Belediyesi olarak barış ve kardeşliği güçlendirecek her türlü çalışmaya destek vermeye hazır olduklarını dile getirdi. Ziyaret sonunda Yunan Başkan Birbas, göstermiş olduğu güzel konukseverlikten ötürü Başkan Pekdaş'a cam vazo armağan etti.

Editör: Haber Merkezi