İZ GAZETE - Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nu Tınaztepe kampüsüne taşıma kararına gelen tepkiler sürüyor. Konuya dair açıklama yapan Seferihisar’ın CHP’li belediye başkanı İsmail Yetişkin, ‘’Öğrencilerimizin barınma sorununu ilgili bakanlık bugüne kadar çözemediyse bu Seferihisarlının suçu değildir, Buradan söz veriyorum ve çağrıda bulunuyorum! Bu karardan dönülürse öğrencilerimizin barınma sorununu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte çözeceğiz.’’ diyerek sorunu çözme sözü verdi.

Yetişkin ayrıca kamuoyuna ve yetkililere çağrıda bulunarak ‘’Gelin Sayın Hotar’ı bu yanlış karardan döndürelim’’ dedi.

Yetişkin’in açıklaması şöyle; 

YANLIŞ KARARDAN DÖNÜN

''Değerli Seferihisarlı hemşehrilerim, Dokuz Eylül Üniversitesi Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun taşınmasıyla ilgili kararın Seferihisar için kabul edilemez olduğunu Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar’a yazdığım mektupta nedenleriyle birlikte dile getirdim.

İlçemizin kültürel, sosyal ve ekonomik olarak gelişimine büyük katkı sağlayan yüksekokulun taşınması büyüğümüz, hayırseverimiz Necat Hepkon başta olmak üzere Seferihisar'a aidiyeti olan herkesi derinden üzdü.

Belediyemiz tarafından verilen Halkkart ile öğrencilerimize ekonomik destek başta olmak üzere bugüne kadar hep bağrımıza bastık. Yaptığımız anketlerde öğrencilerin en büyük sorunu hep barınma çıktı.

Öğrencilerimizin barınma sorununu, ilgili bakanlık bugüne kadar çözemediyse bu Seferihisarlının suçu değildir!

Buradan söz veriyorum ve çağrıda bulunuyorum! Bu karardan dönülürse öğrencilerimizin barınma sorununu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte çözeceğiz.

Siyasi partilerin ilçe başkanlarına, sivil toplum kuruluşlarına, Kent Konseyi’ne, kalbi Seferihisar için çarpan herkese sesleniyorum. Gelin Sayın Hotar’ı bu yanlış karardan döndürelim.''

Editör: Haber Merkezi