Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, ilçede kentsel dönüşüme karşı duran anlayışa sitem ederek bazı provokatörlerin kentsel dönüşüm çalışmalarını sabote ettiğini, bunun da Çiğli'ye ve Çiğli halkına zarar verdiğini söyledi. Egetürk TV’de Gazeteci Müslüm Karaaslan’ın hazırlayıp sunduğu “Kamuoyu” programında değerlendirmelerde bulunan Arslan, yeniden belediye başkan adayı olmak istediğini ve olması halinde en az 40 bin fark atacağını söyledi. 4 yıl önce başkan seçildiğinde zorluklarla karşılaştığını ancak zor günlerin adamı olduğunu da vurgulayan Başkan Arslan, aldıkları tedbirler ve uyguladıkları yöntemlerle Çiğli Belediyesi'ni bugün çok daha iyi konuma getirdiklerini ifade etti. Arslan, "Ben sihirbaz değil, belediye başkanıyım. Ancak iyi gidiyoruz, Çiğli daha da iyi olacak" dedi. Harmandalı çöplüğü konusunda da açıklamalarda bulunan Arslan, bu konuda dava açarak konuyu yargıya taşıyanlara da sitem etti.

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, , önceki akşam Egetürk TV’de Gazeteci Müslüm Karaaslan’ın hazırlayıp sunduğu Kamuoyu programına konuk oldu. Programda birbirinden ilginç açıklamalarda bulunan Arslan'a, Çiğlili vatandaşlar öneri, eleştiri ve sorularını yöneltirken, İzmirli gazeteciler de sorularıyla programa katkıda bulundular.Çiğli'nin sürekli gelişen, büyüyen bir ilçe olduğuna dikkat çeken Arslan yatırımcıları Çiğli'ye davet etti. Arslan, "Yatırımcılar Çiğli'yi tercih etsinler, çünkü Çiğli geleceği olan, önü açık olan bir ilçemiz. Örneğin Ataşehir Mahallemize 3 hastane daha yapıldı. Sağlık merkezi haline geldi bu bölge. Yurtdışından bile hasta geliyor. Bu bölge ekonomik olarak da kalkınmaya başladı." dedi.

Aday olma sürecini ve bundan sonra yeniden adaylığına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Arslan, 4 yıl önce kendisine görev vererek aday olmasını sağlayan Genel Merkez yöneticilerinin yüzünü kara çıkarmadığını,bundan da mutluluk duyduğunu söyledi. Arslan,

"Çiğli'de yaşayan biri olarak bu ilçeyi yönetme özlemim vardı.4 yıl önce bana bu görevi tebliğ eden yöneticilerimizin yüzünü güldürdüm. Beni gördüklerinde 'tebrik ediyoruz, gerçekten zorlu bir bölgede belediye başkanı oldunuz ancak başardınız, iyi gidiyor' diye bana açıklamalarda bulunuyor. Bunu yüzüme karşı söylüyorlar, bu da beni mutlu ediyor. Zor bir görev devraldım ancak ben zor işlerin adamıyım. O zorluklar beni yıldırmadı, tam tersine kamçıladı. Göreve geldiğimde kemer sıkma çalışması oldu. Harcamalarımızda tasarrufa yöneldik. Ticari çalışmalarımızı frenledik. Sihirbaz değilim, belediyeyi yöneten bir belediye başkanıyım. Sistematik bir biçimde çalışmayı iyi bilirim. Çiğli Belediyesi'ni nasıl daha rahat yönetiriz, nasıl borçsuz hale getiririz, çalışanlarımızı randımanlı çalışmaya nasıl sevk ederiz diye düşündük, taşındık ; hepsini planlı programlı gerçekleştirdik.

Çalışanımıza,  esnafımıza borcumuz yok. Sadece Devlet Baba'ya  borcumuz var, onu da yapılandırdık. İş barışını sağladık. İyi işler yapmaya devam edeceğiz. Hoplamaya,  zıplamaya gerek yok. Bana birileri aferin diyecek diye,  belediyeyi batağa sokmanın da bir anlamı yok. Planlı programlı çalışıyoruz,  çalışmaya da devam edeceğiz. Bütçemiz kadar konuşacağız." dedi.

GENEL MERKEZ BENİ ADAY GÖSTERECEK

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, bu yıl içinde genel seçimin yapılacağı yönünde bir hava sezinlediğini de dile getirerek, yeniden aday olacağını ve bu kez 40 bin fark atacağını söyledi. Arslan, "

Ben yine tekrar adayım. Genel Merkez'in beni yeniden aday göstereceğine inanıyorum. Çünkü bir yanlışımız yok. Halkta bir anti patimiz yok. Halkın istemediği hiçbir şeyi yapmıyoruz. Halkımızla sürekli birlikteyiz. Hizmetler devam ediyor, iş barışı devam ediyor. Benden önce 9 bin farkla kazanılan seçimi, ben 2014' te 25 bin farka çıkarmıştım. Şimdi yapılacak bir seçimde en az 40 bin oya çıkarırım." diye konuştu.

ÖNCE BEYİNLERİN DEĞİŞMESİ LAZIM

Kentsel dönüşüm konusuna da değinen ve bu konuda sert açıklamalarda bulunan Başkan Arslan, bazı provokatörlerin kentsel dönüşüm çalışmalarını sabote ettiğini ve bunun da ilçeye zarar verdiğini söyledi. Arslan bu konuda da görüşlerini şu şekilde dile getirdi:  "Güzeltepe, Şirintepe gibi mahallelerimde yer bulamadığımız için yeşil alan çalışması, park çalışması yapamıyoruz. Buralarda kentsel dönüşümün olması lazım. biz başlatalım dedik. Yine Yenimahalle ve Köyiçi mahallelerimizde kentsel dönüşüm çalışmaları için harekete geçtik ancak engel oldular. Halkımızın bir takım yeniliklere, çağdaş yerleşim yerlerine kavuşması noktasındaki çalışmalarımıza bazı provokatörler engel oldular. Mağduriyet devam ediyor. Bu mağduriyetlerin giderilmesi noktasında gecekondu mahallelerinde ve eski mahallelerde kentsel yenileme yapılması gerektiğine inanıyorum. Kaçak yapılaşmayla 3-4 daire edinmiş, aslında 2 kat imarlı,  4 kat yapmış ve 'benim 4 dairem var, ne gerek var bu tür çalışmalara' deyip yaptığımız çalışmaları sabote etmektedirler. Önce beyinlerin düzelmesi gerekir. İnsanların bu konularda ne getirdiğinin,  ne götürdüğünün bilincinde olması gerekir. Biz bilgilendirme, bilinçlendirme çalışması yapmaya devam edeceğiz. Buralarda halkımızı aydınlattıktan sonra kesinlikle revizyon çalışmaları yapmamız lazım. Halkın yaşanılabilir bir mahallede yaşaması lazım. Bu belediyenin suçu değil, zamanında yapılan çarpık yapılaşmaların suçu. Biz bunu düzeltmeye çalışıyoruz. Ancak bazı çıkar çevreleri de bunu engelleme noktasında. Kaçak yapılaşma içerisinde olan birileri, zamanında haksız yere imardan fazla kat yapan birileri bu işin öncülüğünü yaptılar. Aslında revizyon plan çalışmaları onların da lehine olacak. Bu anlayışın düzeleceğine inanıyorum."

ÇİĞLİ HALKINA ZARAR VERMEK ONLARIN VİCDANINA SIĞIYOR MU?

Son olarak Harmandalı çöplüğüne ilişkin Çiğlili vatandaşların mağduriyetine de değinen Başkan Arslan bu konuda da çarpıcı açıklamalarda bulundu ve şöyle konuştu:  

"Büyükşehir Belediyesi, Yamanlar dağında,  ormanlık olmayan bir alanda çöp döküm alanı ve bunun yanında bertaraf tesislerinin yapılması noktasında bir yer buldu. Mimar mühendis odalarının tümüyle bölgede incelemelerde bulunuldu. ÇED raporları da alındı ancak iki avukat İdare Mahkemesi'ne başvurdular. Projenin yürütmesinin durdurulması davası açtılar. Mahkeme yürütmeyi durdurdu. Bu projenin yürümesini engellemek isteyen avukatlara sormak istiyorum; teknolojinin bu kadar geliştiği, inşaat türevlerinin yapılmasının bu kadar geliştiği bir yerde, bir ülkede kalkıp da bir projeyi engellemek, Çiğli halkının yıllardır çektiği bu mezalimi tekrar Çiğli halkına çektirmek onların vicdanına sığıyor mu? Bertaraf tesisinin yapılması engellenmiş durumda. Aslında işlenmiş olsa enerji elde edilmiş olunacak ve milli ekonomiye de katkı konulacak. Bunu basit bir çevreci mantığı ile irdelememek lazım. İtirazı yapanların Avrupa'daki çöp ve bertaraf tesislerini gezmesi, sonra itirazları varsa itirazlarını yapması lazım. Geçmişte de çöp konusunda siyasi rant elde etmeye çalışanlar oldu, çöpten nemalanmaya çalışanlar oldu ancak Çiğli halkı onlara gereken dersi verdi."

Editör: Haber Merkezi