İZMİR Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşıma yeni yılda zam sinyali verdi. ESHOT Genel Müdürlüğü'nün 2017 yılı bütçesinde öngörülmemesine karşın Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 2016 yılı son Meclis toplantısında karara bağlanmak üzere, son dönemdeki akaryakıt zamları başta olmak üzere maliyetlerdeki artış ve Maliye Bakanlığı'nın yeniden değerleme oranı dikkate alarak ulaşım tarifesi değiştirilecek. 

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı olağan ikinci meclis toplantısı 10 Aralık Cumartesi günü İstanbul Beşiktaş'ta 44 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırı için CHP, AKP ve MHP'li üyelerce hazırlanan Meclis'in ortak "Teröre Lanet Bildirisi" ile açıldı. Meclis toplantısını yöneten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaptığı konuşmada "Bir daha böyle bir acı yaşanmamasını umut ediyorum" dedi.

KÜLTÜRPARK'A MÜDÜRLÜK

Meclis gündeminde önce oybirliğiyle Kültürpark Şube Müdürlüğü kurulması kararı alındı. Kültürpark'taki yeniden düzenlenme çalışmalarının şube tarafından tek elden yapılması öngörüldü. Başkanlık tarafından toplu ulaşım tarifesinin yeniden düzenlenmesi için meclise önerge sunuldu. Maliye Bakanlığı'nın yeniden değerlendirme oranı, akaryakıta yapılan zamlar ve maliyetlerdeki artışlar gerekçesiyle ulaşım tarifesinin yeniden görüşülmesi istendi. Ancak zam oranı önerisi açıklanmadı. Ulaşım tarifesindeki değişiklik önergesi bütçe ve tüketiciyi koruma komisyonuna sevk edildi. 

Öte yandan Kahramanlar Katlı Otoparkı ve Buca Kasaplar Meydanı Yeraltı Otoparkı fiyat tarifesinde değişiklik yapılmasını öngören önerge de komisyonlara sevk edildi.

Editör: Haber Merkezi