Bornova Belediyesi, Kamil Tunca Caddesi ile Kemalpaşa Caddesi’nin kesişimi olan İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali girişindeki kavşakta bulunan “Bornova 1881” yazılı totem, yenilenerek MTK (Moda Tekstil Konfeksiyoncular) Sitesi’nin girişine taşıdı.

Totemin yeri Bornova ile Buca ilçeleri arasında yapımı süren ve 2.5 kilometrelik uzunluğu ile İzmir’in en uzun karayolu tünelinin inşası nedeniyle değiştirildi. Tünel ve viyadük çalışmalarını kolaylaştırmak için ilk yerinden sökülen yazı, Bornova Belediyesi Fen İşleri Şantiyesi’nde bakımı yapılarak yeni yerine konuldu. 

Tamir ve bakımı yapıldıktan sonra kırmızı ve beyaza boyanan totemin MTK girişine yakıştığını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yol çalışmalarında aksaklık yaşanmaması adına Bornova Yazısının yerini değiştirerek İzmir’in Türkiye’nin dört bir yanından gelen binlerce iş insanının her gün girip çıktığı MTK girişine aldık. Önceki yerinde altında belediyemizin kuruluş tarihi olan 1881 yazan bir de kaide vardı, yeni noktada trafik akışında dikkati bozmamak amacıyla onu bu noktada kullanmadık. Gerek o kaideyi, gerekse başka yazı ve totemleri ilçemizin farklı noktalarında kullanarak hem kentimize daha estetik bir görüntü kazandıracak, hem de Bornovalılık ve Bornova Sevgisini arttıracağız” dedi.