Saylan’ı özlem ve rahmetle anan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Aydınlık yarınlar için daha çok Türkan Saylan’a ihtiyacımız var” dedi.

Buca Belediyesi, Türkiye’de aydınlanmanın kadın yüzü Türkan Saylan’ın anısını, adını verdiği Çağdaş Yaşam Merkezi’nde yeni projelerle yaşatmaya devam ediyor. Kentteki kadınların sosyal ve ekonomik olarak güçlenmesine katkı sağlamak için Yenigün Mahallesi’nde kurulan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde, el sanatları kurslarının yanı sıra spor ve sanatsal faaliyetler için de Bucalı kadınlara önemli olanaklar sunuyor.

İki yıldır hizmet veren, 3 katlı ve 850 metrekare alana sahip olan merkezde takı tasarımı, pastacılık, ahşap boyama ve moda tasarım gibi kurslar yoğun ilgi görürken, iki tane kafeterya ve mini açık hava sineması da kadınların sosyalleşmesine katkı sağlıyor. Öte yandan çeşitli eğitim ve seminerlerin düzenleneceği çok amaçlı salonda, fitness, aerobik, pilates ve zumba kurslarının da verileceği öğrenildi.

KADINLARIMIZIN GÜÇLENMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Bundan 10 yıl önce hayatını kaybeden Saylan’ın doğum günü için özel bir mesaj yayımlayan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “O bir eğitim ve sağlık neferiydi. Tıp doktorluğu, yazarlığı ve yetiştirdiği aydınlık nesille herkese örnekti. Türkan Hoca, yaktığı meşale ile gençlere, kadınlara ve çaresizlik hisseden tüm kesimlere umut aşıladı. Bizlere de örnek yaşam öyküsü ile toplumsal cinsiyet eşitliğinden eğitime kadar pek çok alanda mücadele etme azmini miras bıraktı. Bu mirasa layık olmaya çalışacağız” dedi.

'DAHA ÇOK TÜRKÂN SAYLAN’A İHTİYACIMIZ VAR'

Kılıç, “Bizim daha çok Türkan Saylan’a ihtiyacımız var. O, yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen çevresindeki herkese ışık saçmış bir başarı öyküsüdür. Onun anısını burada yeni başarı hikâyeleri yazacak kadınlarla yaşatmak, paha biçilemez bir duygudur. Buca’da yapacağımız kadın odaklı yeni projelerle bu dayanışmaya katkı sağlamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kadınların Buca’da ekonomik hayata katılımları için her türlü imkânı seferber ettiklerini belirten Kılıç, “Çocuğu olan kadınlarımızın, 3-6 yaş arası çocukları için ücretsiz bakım hizmeti veren Pırlanta Merkezlerimiz var. Çocuklar buradayken anneler de merkezlerimizden, hobi ve meslek edindirme kursları alıyor. Bu kurslara katılan kadınlarımız mutlaka üretimin içinde yer alıyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi