Kültürpark 1 No'lu Hol'de yapılacak olan çalıştayın bu bölümüne, ilk bölüme katılan 5 sanatçının yanısıra, jüri tarafından belirlenen 4 yeni heykeltıraş daha katılacak. Doç. Arzu Atıl, Yrd. Doç Dr. İlker Yardımcı, Yrd Doç. Gökçen Ergür ile A. Can Aysan'ın katılımıyla oluşan jüri Ukrayna'dan Ganna Kyselova ve Valentina Dusavitskaya, Çek Cumhuriyeti'nden Marie Seborova ile Türkiye'den Mert Taşkındemir adlı sanatçıları yeni çalıştaya katılmaya layık gördü. Çalıştay sanatçıları her yıl olduğu gibi öğrencilerle atölye çalışmaları yapacak, ayrıca çalıştay alanı ziyaretçilere açık olacak. 3. Heykel Çalıştayı 2. Kısım çalışmaları 10 Temmuz'da sona erecek.

SON ESERLER BEĞENİLMİŞTİ

'3. Uluslararası Heykel Çalıştayı'nın geçen sonbaharda yapılan ilk kısmına Rusya'dan Yury Tkachenko ve Dalgat Dalgatov, İspanya'dan Daniel Perez Suarez, Ukrayna'dan Mikola Bilyk ile Türkiye'den Can Akdaş katılmıştı. Sanatçılar, çalıştayda bronz dökümleri yapılacak olan 5 heykel hazırlanmıştı. Menemen'den getirilen 8.5 ton kil ile yapılan heykeller, halen Fuar İzmir'de sergileniyor. Heykellerin bronz dökümü yapıldıktan sonra ise kentin farklı noktalarında İzmirliler'in beğenisine sunulacak.

SIRADA "ENGELSİZ HEYKELLER" VAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi, '4. Uluslararası Heykel Çalıştayı'nın ise 1 Ekim-3 Kasım 2016 tarihleri arasında düzenleneceğini duyurdu. 'Ben, İnsan. Engelsiz. Ayrımsız. Sınırsız' temasıyla gerçekleştirilecek olan çalıştayda bu kez taş ve metal materyal kullanılacak. Çalıştay için sanatçı başvuruları; www.izmirworkshop.org, [email protected] adresine e-posta ile yoluyla yapılacak.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi