Bornova Belediye Meclisi’nde kabul edilen bütçenin 52 milyon 500 bin liralık bölümü yatırımlara ayrıldı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, fiziki yatırımların yanısıra sosyal yatırımların da ağırlıklı biçimde yeraldığı insan odaklı bir bütçe yaptıklarını söyledi.

Bornova Belediyesi’nin 302 milyon 750 bin liralık 2017 yılı bütçesi Bornova Belediye Meclisi’nde kabul edildi. Bütçenin 52 milyon 500 bin lirası fiziki yatırımlara ayrıldı. Bütçede Türkiye’ye örnek olacak nitelikteki Çocuk Dünyası’ndan yeni belediye hizmet binasının yapımına ve kentsel tasarım projelerinin uygulanmasına pek çok fiziki proje için kaynak ayrıldı.

Pınarbaşı Kültür Merkezi, Doğanlar Kültür Merkezi, İnönü Mahallesi Pazaryeri, Kızılay Mahallesi Pazaryeri’nin yapımı da bütçede kaynak aktarılan projeler arasında yer aldı. Yol yapımı, betonarme ve çelik köprüler, istinat duvarları gibi hizmetler de bütçede önemli yer tuttu. Yeni parkların ve yeşil alanların kazandırılmasına yönelik de pek çok proje için kaynak ayrılırken, kamulaştırmalar için de gerekli ödenek bütçeye eklendi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, daha önceki yıllarda olduğu gibi 2017 yılı için de fiziki yatırımlara önemli bir kaynak aktardıklarını söyleyerek, “Ancak bizim yatırımdan anladığımız sadece fiziki yatırımlar değildir. Fiziki yatırımlarla birlikte sosyal yatırımların da önemsenmesi gerektiğini düşünüyoruz. En büyük yatırım insana yapılan yatırımdır. 2014-2019 çocukların kadınların ve engelli yurttaşların dönemi olacak demiştik. Bu anlayışla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Kadın ve aile müdürlüğümüzün bütçesi yüzde 300 arttı. Yatırımlarımızı yaparken tasarrufa da büyük önem veriyoruz. Yaptığımız stratejik plana sadık kalarak yatırımlarımızı sürdürüyoruz” dedi. Başkan Atila bütçenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi