"Yaşlı Dostu Kent" ödülüne layık görülen İzmir, toplumsal sorunlara dikkat çekmeye devam ediyor. Çağın hastalığı olarak kabul edilen Alzheimer'a karşı toplumsal bilinç ve duyarlılığı arttırmak isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü'nde tarihi Saat Kulesini, hastalık hakkında dünyaca benimsenen mor renkle ışıklandırıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin farkındalık çağrısına, gönüllü STK'ler, Ege Üniversitesi Hastanesi, 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi ve Alzheimer Derneği de destek veriyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Serpil Keskin,  Alzheimer ve demans hastaları için üst düzey bakım uyguladıklarını belirterek "2007 yılında Alzheimer ve demans hastalığını önleyici çalışmalar yürüten Türkiye'deki ilk Sağlıklı Yaş Alma ve Dayanışma Merkezini açan örnek belediye olduk" dedi.

Alzheimer ve demans hastalarına üst düzey bakım

Sağlıklı Yaş Alma ve Dayanışma Merkezine ek olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 2013 yılında hizmete açılan Alzheimer ve Demans Merkezi'nde, 1. evre Alzheimer ve demans hastalarına günlük yaşam faaliyetlerini yerine getirilebilen, ruhsal sorunları ve bedensel fonksiyonlarında kendi ihtiyaçlarını karşılamalari için destek ve hizmet veriliyor.

Merkeze görevli personel eşliğinde gelen yaşlı misafirlere sabah kahvaltısı, öğle yemeği ile ikindi kahvaltısı ve akşam yemeği hizmeti veriliyor. Gün içerisinde günlük sağlık kontrolleri (tansiyon, şeker ölçümü vb..) ve ilaçlarının saatlik takibi yapılıyor.

Editör: Haber Merkezi