İzmir’in Urla İlçesi Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın iş yerinin kaçak olduğu ortaya çıktı. Urla Belediyesinin Uyar’ın iş yeri hakkında, 2009 yılında, kaçak olduğu gerekçesiyle yıkım kararı aldığı ancak kararın uygulanmadığı öğrenildi.

Aydınlık Gazetesi'nden Belma Yücel'in haberine göre, aynı başkan, Hacılar Koyu’ndaki kaçak villalar başta olmak üzere yargı kararı ile yasadışı oldukları kesinleşmiş yaklaşık 7 bin yapı dururken, 74 yoksul ailenin yirmişer metrekare evlerini yıkmasıyla gündeme gelmişti. Üstelik yargı sürecinin bitmesini beklemeden!

KALDIRIMI VE PLAJI İŞGAL ETTİ

CHP’li Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın eski adı “Nebioğlu Cafe”, şimdiki adı ise “D&G Cafe” olan gece kulübü, Urla’nın gözde sahil şeridi Çeşmealtı Mahallesi’nde bulunuyor. Uyar, kulübün önündeki sahil yolunu, kaldırımı ve plajı da işgal ederek kafeterya yaptı. Uyar, yol ile deniz arasına duvar inşa etti, ardından da bar bankosu, ahşap yapı karkası ve büyük gölgelikler yerleştirerek masa, sandalye, sehpa, şezlong ve restoran eşyaları ile doldurdu. Uyar alanın önüne bir de iskele yaptırdı. Böylece yurttaşlar halka ait alana ücretsiz giremez oldu.

Uyar’ın işyeri hakkında, önceki belediye başkanı CHP’li Selçuk Karaosmanoğlu döneminde yıkım kararı alındığı öğrenildi. Uyar’ın yaptıklarının Kıyı Kenar Kanunu’na, İşyeri Açma ve İşletme Ruhsatı’na aykırı olduğu, yasaya göre kiralanması mümkün olmayan Hazine’ye ait devlet arazisini işgal ettiği için de suç işlediği belirtildi. Urla Belediye Encümeni işyeri hakkında “kaçak” saptaması yaparak para cezası ve yıkım kararı aldı. Sibel Uyar o dönem CHP Belediye Meclis Üyesi, eşi Günay Uyar ise AKP üyesiydi. 
Çeşmealtı Mahallesi halkı, halka ait alana ücretsiz alınmadıkları gereçkesiyle 16 Mart 2014’te imza kampanyası başlatmışlardı. Mahalle sakinleri, Urla Belediyesi’nin, kaldırım ve plajı işgal eden Sibel Uyar hakkında gerekli yasal işlemleri başlatmasını talep etmişti. Urla Belediye Başkanlığı’na verilen şikayet dilekçesinden iki hafta sonra yapılan seçimde Sibel Uyar, Belediye Başkanı olunca, iş yeri bir başka şahsa kiraya verildi. Kaçak yapı hala yerinde duruyor.

GARİBANIN YUVASINI YIKTI

Sibel Uyar, geçtiğimiz haftalarda, ilçenin Balıklıova Mahallesi’ndeki evleri, İzmir 1. İdare Mahkemesi’nde devam eden yargı sürecinin tamamlanmasını beklemeden, “Kıyı Kanunu’na aykırı olduğu” gerekçesi ile yıktırdı. Uyar, yıkım kararını uyguladığı gün, bir basın kuruluşuna verdiği röportajda, İzmir Büyükşehir belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu referans gösterdi ve “Ben Aziz Başkan’ı babam olarak nitelendiriyorum. Öyle görüyorum. Başıma bir şey gelirse de ilk onu arıyorum, böyle bir şey oldu ne yapmak lazım, diye danışıyorum. Zaten Aziz Başkan da Urla’da yaşadığı için birçok şeyi kendi gözüyle görüyor” dedi. 

Editör: Haber Merkezi