Kitap okumayı özendirmek amacıyla okullara kitap seti armağan eden, hapishanelere ve Doğu ve Güneydoğu’daki öğrencilere binlerce kitap gönderen İzmir Büyükşehir Belediyesi, 3 Nisan’a kadar sürecek Kütüphane Haftası’na da yakışır bir etkinlik hazırladı. Üniversite öğrencilerinden oluşan İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Gönüllü Takımı, vapur yolculuğu sırasında kitap okuyan vatandaşlara yeni bir kitap hediye etti. Bu sürpriz yolculardan büyük beğeni topladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve üzerinde  “Ben okuyorum ya sen” yazan kokartı kitap dostlarına takan Gönüllü Takımı,  hediye kitapları da alkışlar eşliğinde verdi. Gönüllüler, Çakabey gemisinin kitap okumayı çok seven kaptanı Barış Temel’i “köşkünde” ziyaret etmeyi de unutmadı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kitap okumayı özendirmek amacıyla düzenlediği bu etkinliği çok beğendiklerini söyleyen kitap dostları, herkesi bol bol kitap okumaya davet etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi gönüllü takımı, 3 Nisan’a kadar sürecek Kütüphane Haftası boyunca vapurlarda kitap okuyan vatandaşlara sürpriz kitap hediye edecek ve onları İzmir Büyükşehir Belediyesi Kütüphanesi’ne üye yapacak. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN anaokullarında Çağdaş Drama Derneği işbirliği ile çocuklarla kitap okuma aktivitesi gerçekleştirilecek. 

Editör: Haber Merkezi