Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nde Torasan Mahallesi’ne kurulan Semt Merkezi’nde Ekim ayından bu yana bölgedeki kadınlar kadın sağlığı eğitimi, değerler eğitimi başta olmak üzere bazı konularda kurslara katıldı. Torasan Mahallesi sakinleri daha sonra haftada iki gün olmak üzere el sanatları ve takı kurslarına katılarak, aile bütçelerine katkı sağlayacak ürünleri tasarlayıp, ürettiler.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Torasanlı kadınlarla buluşmasında yapılan ürünlerin satılarak, ev ekonomisine katkı sağlanmasını önemsediğini belirtti. Uyar, diğer köy ve mahallelerdeki semt merkezleri ve merkezde bulunan Kadın Üretici Kooperatifi’nin çalışmalarını Torasan Mahallesi kadınlarına anlattı. Uyar, “Sizler ürettiklerinizi burada kurulan pazarda satıyorsunuz. Ürettiğiniz el emeği ürünlerinizi Nisan ayındaki Enginar Festivali sürecinde satmanız konusunda da destek olacağım. Ancak sizler de kooperatifleşmeyi düşünebilirsiniz” dedi.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Balıklıova’daki sahil düzenlemesinin ardından kurulan merkezi kadınların çalıştırdığını söyledi. Torasan Mahallesi Semt Merkezi kursiyeri kadınlar, önümüzdeki günlerde kooperatifleşme konusunda eğitim alacak. Bu eğitimin ardından arzu ettikleri taktirde Urla Belediyesi bölgedeki kadınların kooperatifleşmesine destek olacak.

Editör: Haber Merkezi