Torbalı Belediyesi, pandemi nedeniyle evlerde eğitimlerini sürdüren öğrencileri unutmadı. Daha önce de öğrencilere yönelik kariyer günleri, söyleşiler, müzik yarışması, deneme sınavları ve tercih günleri gibi etkinlikler gerçekleştiren Torbalı Belediyesi, şimdi de öğrencilerin uzaktan eğitim sürecinde daha verimli eğitim alabilmelerini sağlamak adına usta bir isimle ‘Uzaktan Eğitim Söyleşisi’ gerçekleştirecek. Seriler halinde devamı gelecek olan Uzaktan Eğitim Söyleşileri’nin ilkinin konuğu Süleyman Beledioğlu olacak. Beledioğlu’nun konuk olduğu, Burak Akkol’un moderatörlüğünü üstlendiği söyleşide "Pandemi Döneminde Çalışma Verimini Arttırma Yöntemleri" konusu işlenecek. Pazartesi günü naklen yayınlanacak olan söyleşi, belediyenin sosyal medya hesaplarında yer alacak.

UZAKTAN EĞİTİM SÖYLEŞİLERİ

Torbalı’da Uzaktan Eğitim Söyleşileri Torbalı Belediyesi ve Doğu Akdeniz Üniversitesi işbirliği ile 21 Aralık pazartesi günü saat 20.00 ile 21.00 saatleri arasında belediyenin sosyal medya hesaplarında naklen yayınlanacak. Özellikle YKS ve LYS’ye hazırlanan öğrencilere yönelik olarak pandemi döneminde çalışma verimini artırma yöntemlerine değinilecek. Her ay bir eğitimci ile gerçekleşecek olan bu söyleşiler öğrenciler için oldukça verimli olacak.

UYGUR’DAN EĞİTİME DESTEK

Torbalı’da göreve geldiği günden bu yana öğrencilere pozitif ayrımcılık yapan Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, “Belediye olarak öğrencilerimizin her zaman yanındayız. Gönül isterdi ki pandemi şartları olmasaydı ve onlar için çok daha kapsayıcı bir çalışma yapabilseydik. Şimdi video konferans yöntemiyle bir söyleşi hazırladık. Evlere kapanan, derslerini bu şekilde bilgisayar ya da telefon karşısında işleyen öğrencilerimizin daha verimli derslere katılabilmesi, uzaktan eğitimden daha doğru şekilde yararlanabilmesi adına Türk Eğitim Sistemi’nin önemli isimlerinden Süleyman Beledioğlu ile bir söyleşi gerçekleştireceğiz. Öğrencilerimizin bu söyleşiyi mutlaka takip etmesini istiyoruz. Bu program online olacağı için, başka şehirdeki öğrencilerimize de fayda sağlayacaktır” ifadelerini kullandı. Öte yandan Başkan Uygur, ilçenin belirli noktalarında EBA noktaları kurduklarını ve ücretsiz Wİ-Fİ noktaları ile uzaktan eğitime destek verdiklerini hatırlattı.

Editör: Haber Merkezi