Urla’nın kalkınmasında daha üretken olmayı, yeni yeteneklerin, ürünlerin ve örgütsel yapıların geliştirilmesini, bilgi birikiminin artması ve yayılmasını hedefleyerek bu güne kadar Urla Belediyesi tarafından 5 kez düzenlenen eğitimlerde 150 vatandaş KOSGEB girişimcisi olmaya hak kazandı. Girişimci olamaya hak kazanan kişilere ise KOSGEB tarafından 50 bin TL hibe ve 100 bin TL geri ödemeli destek veriliyor.

“KADIN GİRİŞİMCİLERE POZİTİF AYRIMCILIK”

Kadın Aile Müdürlüğü olarak birçok eğitimin başlayacağı, yaz döneminde çocuklar için eğitimlerin planlandığını belirten Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar:  “Yaptığımız bu çalışmalar pastanın payını biraz daha büyütebilmek için. İnşallah hepiniz kendi iş yerlerinizi açacaksınız ve onların açılışında hep beraber olacağız. Urla’da çok fazla kadın girişimci var. Bu yüzden Urla çok şanslı. İnşallah bundan sonra ki süreçte elinizdeki sertifikalarla kendinize yeni dünyalar açarsınız” ifadelerini kullandı.

Kobi Uzmanı Cafer Dirik ise destek programı hakkında bilgi verdi. Dirik: “Girişimcilik destek programında 50 bin TL hibe ve 100 bin TL geri ödemeli olarak destek veriyoruz. 50 bin TL’nin açılımı; belge istemeksizin 2 bin TL kuruluş masrafları. 18 bin TL ofis donanımı için destek veriyoruz. 30 bin TL de işletme gideri olarak kira ve personel yardımında bulunuyoruz. Bunları kuruluştan 2 yıl içerisinde veriyoruz. Geri ödemeli desteğimiz ise tamamen makine teçhizatına yöneliktir. Eğer 18 bin TL’lik limitiniz yetmiyorsa 100 TL’ye kadar geri ödemeli olarak 30 ay ödemesiz ve 2 yıl ödemeli yani toplamda 4,5 yıl faizsiz kredi söz konusu. kadınlarda destek oranı yüzde 80, erkeklerde ise yüzde 60 olarak uygulanıyor” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Sibel Uyar, Kobi Uzmanı Cafer Girik ve Eğitimci Nilgün Çalık eğitime katılan girişimcilere sertifikalarını verdiler.

Editör: Haber Merkezi