Her yıl yüzden fazla ülkede yüzbinlerce deniz gönüllüsünün katılımıyla düzenlenen “Uluslararası Kıyı Temizliği (International Coastal Cleanup - ICC) Kampanyası", bu yıl İzmir'de Urla kıyılarında yapıldı. Temizlik seferberliği, çocuk gönüllülerin katılımı ile renkli görüntülere sahne oldu.

DenizTemiz Derneği/TURMEPA koordinatörlüğünde ve “Deniz Varsa Hayat Var" sloganıyla her yıl yapılan etkinliğin İzmir'deki adresi bu yıl Urla oldu. Deniz gönüllüleri Urla İskele Mevkii Ada Yolu'nda buluşarak kıyı boyunca temizlik yaptı. Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı dalış timleri ve Ege Üniversitesi Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu dalış ekibi etkinliğe denizden destek verdi.

Denizden çıkarılan koltuk ve diğer eşyalar dikkat çekti. İskele mevkiindeki temizliğin ardından Urla Altınköy Koyu'nda ikinci bir kıyı ve deniz temizliği gerçekleştirildi. Altınköy Koyu Koruma Derneği, İzmir Çevre Gönüllüleri Platformu ve Tema Vakfı temsilcilerinin ve çeşitli okullardan öğrencilerin yer aldığı etkinliğin ardından kıyıdan ve denizden toplanan her atık kayıt altına alınarak sergilendi. Atıkların denizde kalma süresi hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Editör: Haber Merkezi