Urla Belediyesi ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı işbirliğiyle düzenlenen eğitim iki ay sürdü. “hak temelli eğitimler ve beceri kazandırma kursları ile kadınlara değer ve farkındalık kazandırma” amaçlandı. Her hafta Çarşamba günü Barbaros Semt Merkezi’nde gerçekleşen eğitimlere 25 kadın katılarak katılım belgesi almaya hak kazandı.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar da Semt Merkezine giderek lider kadınlara katılım belgelerini ve “sevgi çiçeği” diye adlandırdıkları çiçekleri takdim etti.

El emeğinin çok önemli olduğunu ve bu emeğin kıymetinin bilinmesi gerektiğini belirten Başkan Sibel Uyar şöyle konuştu;

“Doğru emeği, doğru yerde kullanmalıyız. Çok güzel takılar tasarlamışsınız. Bunları gelire dönüştürmeniz için sizlere satış kanalları açmayı düşünüyoruz. Kadın Kooperatifi bünyesinde kurduğumuz urladanal.com sitesinde ürünlerinizi sergileyebiliriz. Liderlik eğitimleri de çok önemlidir. Öncelikle içinizdeki o gücün farkına varın. Unutmayın ki kadınsız bir şey olmaz. İstediğiniz kurs varsa biz her zaman destekçiniz olarak buradayız. Ben, hepimizi bir aşureye benzetiyorum. Hepimizin farklı kültürü var. Kimimiz doğulu, kimimiz göçmen, kimimiz Karadenizli, kimimiz yerliyiz. Ama birleştiğimiz zaman daha güzel daha güçlü oluyoruz. Tıpkı aşure deki farklı tatlar gibi. Kendi öz tatlarımızı kaybetmemiz gerekir”.

Lider kadınlara gezi sözü veren Başkan Uyar “Sizlere gezi düzenleyelim. Gezi sadece gezmek için olmasın. Kadın bakış açısıyla oluşturulmuş pazarları gezerek ürünlerinizi çeşitlendirmek amacıyla farklı fikirler edinin. Gittiğiniz yerlerde farklı şeyler görün. Maddi ve manevi anlamda size değer katacak bir gezi olsun” dedi.

Barbaroslu kadınlar ise her zaman yanlarında olan, her zaman destekçileri olan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’a teşekkür ettiler. Düzenlenen bu eğitimlerle öz güvenlerinin yerine geldiğini belirten kadınlar, “bu kurslar çok güzel ve çok eğlenceli geçiyor. Hem eğleniyoruz hem de yaptığımız şeyleri satarak evimize para götürüyoruz” dediler.

Verilen eğitimin sonunda ise kadınlar, kendinin birey olduğu fark edebilen, kendini ifade edebilen ve topluluk önünde konuşabilen, kadın sorunlarının farkına varan, ortak sorunlara ortak çözüm üretmeyi başaran, örgütlü yapılara olumlu bakabilen ve öz güven sahibi oluyorlar.

 

Editör: Haber Merkezi