İZ GAZETE- izmirdetrafik kullanıcı adını kullanan bir sosyal medya hesabı, kendisine gelen mesajı ilişkili bir videoyla paylaştı. Mesajda, Urla'da yaşayan bir vatandaş, belediye çalışanlarının yetişkin ağaçları söküp deniz kenarına attığını iddia etti.

Yurttaşın attığı mesajda, "İzmir Urla Kalabak’ta belediye yetişkin ağaçları söküp deniz kenarına atıyor... Belediyenin yaptığı bu çalışmaya vatandaş ne kadar karşı gelirse gelsin belediye çalışanları asla durmadan ağaçları yıkıp koparak deniz kenarına atma işlemine devam etti" ifadeleri kullanılırken takipçinin yolladığı videoda ağaçların sökülme anı da yer aldı. 

BELEDİYEDEN CEVAP: 3 ADET PALMİYE AĞACI YER DEĞİŞTİRİLDİ

Sayfanın paylaştığı videoya Urla Belediyesi'nden cevap geldi.

Belediye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Urla Belediyesi yönetim anlayışında ağaç katliamı diye bir şey söz konusu olamaz. Tam tersine ilçemizde yeşil alanların arttırılması için birçok proje yönetiliyor. Burada halka ait sahili işgal eden bir işletmenin söz konusu işgallerinin kaldırılması çalışması yapılmaktadır. Sahili çevreleyen duvarları yıkabilmek için iş makinasının oraya girişine mani olan 3 adet palmiye ağacının yer değiştirilmesinden ibarettir."

.

Editör: Haber Merkezi