Urla’da 2017 yılında üç kadın üretici ile başlayan çilek yetiştirme projesinin olumlu sonuçlanmasının ardından bu yıl itibariyle 28 kadın üreticiyle devam ediyor.

Ücretsiz olarak dağıtılan çilek fidelerinin dikiminin ardından çiftçilerimiz, düzenli olarak ziyaret edilerek, ot toplama, gübreleme tekniği, hastalık ve zararlılar konusunda yerinde bilgilendirildi. Urla Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde görevli ziraat mühendisleri tarafından kontrolleri yapılıyor.

Kırsal alanda kadın istihdamını arttırmaya yönelik projelere tam destek veren Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, “İzmir Büyükşehir Belediyemiz öncülüğünde çiftçilerimize desteklerimiz devam edecektir. Diğer köylerimizde de demonstrasyon çalışmaları yaparak alternatif ürün olarak çilek yetiştiriciliğini arttıracağız” dedi.

Öte yandan Urla Belediyesi çilek üretimine destek amacıyla bölgedeki çftçisine güvenli ve kaliteli üretim yapmaları için toprak yüzeyinin ışık geçirmeyen bir materyalle örtülmesi amacıylamalçlama makinesi aldı.

Urla Belediyesi tarafından, çilek dikiminde kullanılan malçlama makinesi çiftçilerimizin hizmetine sunulurken, malçlama naylonları ise ücretsiz olarak çiftçilere dağıtıldı.

Urlalı çiftçiler malçlama makinelerini çilek başta olmak üzere diğer sebze, meyve ve bitkiler için ücretsiz olarak Urla Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü Tarım Birimi’nden temin edebilecekler.

Belediye Başkanı Sibel Uyar, “Urla’da çiftçilerimizin üretimi dolayısıyla kazancı da artıyor. Çiftçilerimize teknik ekipmanın yanısıra eğitim desteği ile ücretsiz fidan dağıtımı desteklerimiz devam edecek. Ayrıca ürettikleri ürünleri pazarlamaları için çeşitli çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi