İz Gazete-  İzmir-Çeşme otoyolu üzerinde bir tepede bulunan Atatürk silüeti ‘yok olmuştu’. Urla Belediyesi’ni defalarca arayan ancak bir türlü silüetin akıbetine dair bilgi alamayan vatandaşlar gazetemize ulaşarak, “"Silüeti misafirlerimize gururla gösteriyorduk. Bir anda yok oldu. Yerin Urla Belediyesi'ne ait olduğu söylendi, defalarca aradık, herkes topu birbirine attı, kimse ne olduğunu söylemedi. Umarım tekrar yerine konur" demiş, silüeti Urla Belediyesi’nin kaldırıp kaldırmadığını sormuştu.

İLGİLİ HABER: Atatürk siluetini Urla Belediyesi mi kaldırdı?

'Kocatepe duruşu' olarak da bilinen silüetinin akıbetine dair yaptığımız haber Urla Belediyesi’ni harekete geçirdi. Alanda araştırma yapan Belediye yetkilileri, konuya dair gazetemize de açıklama gönderdi.

İVEDİLİKLE…

Açıklamada silüetin sert rüzgarlar nedeniyle düştüğü vurgulanırken şu ifadelere yer verildi:  “İzmir Çeşme otoyolu Urla sınırları içindeki bir tepede bulunan Atatürk silueti geçtiğimiz günlerde yaşanan sert rüzgarlar nedeniyle düşmüştür. Düşen Atatürk silueti Belediyemiz tarafından tamir, onarım ve boyama çalışmalarının tamamlanmasının ardından ivedilikle yerine monte edilecektir.”

Editör: Haber Merkezi