Urla Belediyesi ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası  arasında Belediye Meclis Salonu’nda toplu sözleşme için imza töreni düzenlendi.

Törene, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Tüm-Bel-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Ulus Bozkır, Belediye Başkan Yardımcıları, Toplu Sözleşme Hukuk Sekreteri Sefa Can, Tüm-Bel-Sen 1 No'lu Şube Kadın Sekreteri Başak Mamaç, Tüm-Bel-Sen 1 No'lu Urla Temsilcisi Cemal Çeşmeci, belediye birim müdürleri ve memurlar katıldı.

Toplu sözleşmenin imzaları Başkan Uyar ve Bozkır tarafından atıldı. Zor zamanlardan geçildiğini, herkesin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu vurgulayan Başkan Sibel Uyar; "Burada bir aileyiz. Çalışanlarımızı birbirinden ayırt etmemek istiyoruz. Emeğin hakkının teşekkür ile ödenmeyeceğini biliyorum. Her zaman emekten yana olduk. Tüm sözleşmelerde de verebileceğimizin en üst limitini vermeye çalışıyoruz. Biz pastayı büyütmeye çalışıyoruz ki dilimlerimizden daha çok kişi yararlansın. Burada aynı gemi içerisindeyiz. Birlikte seviniyor, birlikte üzülüyoruz. Hep birlikte daha çok çalışmalıyız. İsterdim ki daha çok zam yapalım ama kaynaklarımız sınırlı, gelirimiz sınırlı. Ben hepinize teşekkür ediyorum. Sözleşmemizin hayırlı olmasını diliyorum " ifadelerini kullandı.

YÜZDE 25 ZAM

Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Ulus Bozkır şunları ifade etti: “Ülke olarak zor ve karanlık bir dönemden geçerken, bu süreci ancak emekçilerin ortak mücadelesi, emek, demokrasi ve barış taleplerimizi yükselterek aşabiliriz. Sendika olarak bu taleplerimizin arkasında olmaya devam edeceğiz. Ayrıca belediyelerde üyelerimizin ekonomik, sosyal ve özlük hakları için mücadelemizi yürütmekteyiz. Örgütlü olduğumuz Urla Belediyesi’nde bir buçuk aydır üyelerimiz ve Başkanımızla şeffaf bir süreç yürüttük. Sözleşme verilebilecek sınırın en üst limitinde gerçekleşti. Güzel bir toplu sözleşme ortaya çıktı. Sosyal denge tazminatı, ikramiyeler, eğitim yardımı, yakacak yardımını içeren sözleşmede yüzde 25 oranında zam yapıldı. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi