2 aydır faaliyette olan konservatuar sürecinde neler yaptıklarını göstermek için sahneye çıkan öğrenciler, izleyenlere keyifli saatler yaşattılar. Gecenin ilk gösterimi, dans öğretmeni Ece Şerbetman ve müzik öğretmeni Sevil Şimşek’in hazırlamış olduğu piyano ve bale gösterisi oldu. Sahneye çıkan  3-5 yaş arası minikler gösterdikleri performans ile seyircilerden bol alkış aldılar. Dans gösterisinin ardından konservatuarın müzik ve gitar öğretmeni Bora Yücel, kendi bestelediği şarkıları öğrencilerinden oluşan ritim grubuyla birlikte seslendirdi. Tiyatro dalında eğitim veren Oğulcan Şenoğlu ve müzik öğretmeni Sevil Şimşek’in hazırlamış olduğu dramatizasyon gösterimi sonrasında İlk bölüm, halk dansları ekibinin çeşitli yörelerden sunduğu kesitler ile sona erdi. 

BAŞKAN SİBEL UYAR’DAN SÜRPRİZ

İki bölümden oluşan gecenin ikinci bölümünde Türk Halk Müziği Koro Şefi ve Bağlama öğretmeni Ali Sal’ın hazırladığı ve konservatuar öğrencilerinden Ali Aydın Sala’nın bestelediği eserlerin seslendirilmesiyle devam etti. Türk Sanat Müziği Koro Şefi Mustafa Yaşar Koçyiğit’in kendi bestesinin de olduğu Fasıl grubu ile eğlenceli dakikalar geçiren izleyenlere Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın bir sürprizi oldu. Bir süredir diksiyon dersi alan Başkan Uyar gecenin finalinde Orhan Veli’nin “Her şey Sizin İçin” isimli şiirini seslendirdi. Şiiri konservatuar öğrencileriyle birlikte aynı sahnede seslendiren Başkan Uyar, izleyenlerin beğenisini kazandı.

“İYİ Kİ UZATTIĞIMIZ ELİ SIKICA TUTTUNUZ”

Çok mutlu olduğunu dile getiren Başkan Sibel Uyar, herkese teker teker teşekkür ederek duygularını şu sözlerle dile getirdi. “Bende konservatuar öğrencisiyim. Diksiyon dersi alıyorum, metin yazarlığı dersine gidiyorum. Ve çok mutluyum ki yaklaşık üç gündür ney üfleyebiliyorum. İnşallah bir daha ki sefere ney ile çıkacağım. Bu güzel geceyi bize yaşattığı için başta Konservatuar Koordinatörümüz Sedat Şenoğlu hocam olmak üzere tüm hocalarıma çok teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de sizlere ediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki bizim uzattığımız eli sıkıca tuttunuz.”

Urla Belediye Konservatuarı 2 ay önce 850 öğrenci ile başladığı sanat derslerine hız kesmeden devam ediyor. Yeni kayıtların her daim açık olduğu konservatuara Urla Atatürk Kültür Merkezine müracaat ederek başvurabilir, yaşamınızı sanatla da renklendirebilirsiniz

Editör: Haber Merkezi