850 ÖĞRENCİ DERS ALIYOR

Görsel sanatlar, tiyatro, müzik ve dans kategorilerinde toplam 850 öğrencinin ders aldığı Konservatuar bünyesinde her yaştan sanatsever sanatla buluşmanın keyfini yaşıyor. Eğitimlerin üç ay önce başladığı Konservatuar kapsamında metin yazarlığı, resim, tiyatro, bale, modern dans, gitar, piyano, bağlama, temel müzik eğitimi, Türk Sanat Müziği Korosu, Türk Halk Müziği Korosu, salon dansları vehalk dansları dersleri veriliyor. Güzel sanatlar mezunu eğitmenler eşliğinde verilen derslerin yanı sıra güzel sanatlar liselerine ve fakültelerine girmek isteyen öğrencilere hazırlık dersleri de veriliyor.

HER YAŞTAN URLALI SANATIN İÇİNDE

İlginin yoğun olduğu Urla Belediye Konservatuarı çatısı altında 3 yaşından 70 yaşına kadar birçok Urlalı ilgilendikleri sanat dalının inceliklerini öğreniyorlar. Ses, nefes, diksiyon, beden dili, doğaçlama, temel oyunculuk teknikleri, rol çalışmaları, sahne çalışmaları yapan tiyatro öğrencileri arasında öğretmenlerden, belediye çalışanlarındanve 15 yaş üstü yetişkinlerdenoluşan farklı gruplar, 3 yetişkin, 1 çocuk oyunu olmak üzere toplam 4 oyun üzerinde çalışmalar gerçekleştiriyorlar.

ÇOCUK KOROSU VE RİTİM GRUBU KURULACAK

Nota bilgisi, şan, diyafram kullanma, ritim, kulak eğitimi, müzik kültürü eğitimleri alan öğrenciler arasından çocuk korosu ve ritim grubu oluşturulacak. Teorinin yanı sıra pratiğin ağırlık kazandığı derslerde bale dersleri sayesinde minik öğrencilerin esneklik ve kuvvet, kas gelişimi ve postür çalışmaları sayesindedaha sağlıklı büyümelerine olanak sağlanıyor.

YAŞAMINI SANATLA DA RENKLENDİRMEK İSTEYEN HERKESE KAPIMIZ AÇIK

Dersleri ziyaret ederek çocuklarla sohbet eden Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla’yı kültür ve sanat kenti yapmak için çalıştıklarını belirterek şu sözlere yer verdi.  “Bizler Tanju Okan’ın, YorgoSeferis’in, Necati Cumalı’nın, Şadi Çalık’ın hemşerileriyiz. Bizler değerlerimize sıkı sıkıya bağlı kaldık ve hayata yeni değerler katmak için geçmişimize kulak verdik. Geçmişimiz bize Sanata sahip çıkmamızı söylüyor. Çocuklarımızın, gençlerimizin sanatın ve bilimin ışığında nefes aldırmalarını sağlamak için Urla Belediye Konservatuarını kurduk. Kapımız her yaştan sanatsevere açık. Çünkü biliyoruz ki, yaşamını sanatla da renklendirmek isteyen çok insan var.”

Hafta içi ve hafta sonu grupları dersleri Urla Atatürk Kültür Merkezi ve Urla Belediyesi Spor ve Etkinlik Salonunda yapıyorlar.  Urla Belediye Konservatuarına kaydolmak için Urla Atatürk Kültür Merkezi’ne ya da Urla Belediyesi Halkla İlişkiler Birimine başvurabilirsiniz.

 

 

Editör: Haber Merkezi