Üniversiteler Spor Ligi’nin Kadınlar ve Erkekler Basketbol Finalleri Bornova’da gerçekleşiyor. 8 Kadın, 8 Erkek olmak üzere 16 takımın mücadele edeceği organizasyon, İstanbul Ticaret Üniversitesi- Kocaeli Üniversitesi, erkeklerde Giresun Üniversitesi – Beykent Ünivertesi maçları ile başladı. 1 Mayıs Pazartesi günü oynanacak final maçları ile son bulacak finallerde tüm takımlara başarılar dileyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova’nın üniversite kenti ve spor kenti kimliğini biraraya getiren organizasyona en iyi şekilde evsahipliği yapacaklarını söyledi.

Turnuva’nın Kadınlar Kategorisi’nde; Akdeniz Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi,Kocaeli Üniversitesi, 19 Mayıs Üniversitesi, Giresun Üniversitesi ve Fırat Üniversitesi, Erkekler Kategorisi’nde ise Beykent Üniversitesi Mersin Üniversitesi,Yaşar Üniversitesi Atatürk Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi Sabancı Üniversitesi ile Akdeniz Üniversitesi Giresun Üniversitesi mücadele ediyor.

Karşılaşmalar, Bornova Belediyesi Atatürk Spor Kompleksi’nin 2 bin 500 kişilik ana salonu ile Bornovalı Efsane Oyuncu, Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok’un adının verildiği 250 kişilik antrenman salonunda oynanıyor.

Geçen Mart ayında Kadınlar Basketbol Türkiye Kupası Finalleri’nin oynandığı Bornova Belediyesi Atatürk Spor Kompleksi, hizmete girdiği Nisan 2016 tarinden itibaren Türkiye Genç Erkekler Basketbol Şampiyonası, NCAA Türkiye Seçmeleri, Basketbol Yıldız Milli Takım Ege Bölgesi Seçmeleri gibi pek çok organizasyona ev sahipliği yaptı. Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne çıkma mücadelesi veren Bornova Beckerspor da maçlarını aynı salonda oynuyor. 

Editör: Haber Merkezi