Torbalı’da 25 Ekim 2022 Salı günü  10:30-17:30 saatleri arasında Torbalı Ticaret Odası’nda 36 üniversitenin katılımıyla “Üniversite Tanıtım ve Kariyer Günleri” programı düzenlenecek. Eğitimci Burak Akkol tarafından düzenlenen programa Torbalı, Bayındır, Tire,  Ödemiş, Kemalpaşa, Menderes, Selçuk ve Gaziemir’den sınava hazırlanan 5 bin gencin katılım sağlaması bekleniyor. 11. sınıf,12. sınıf ve mezun öğrencilere yönelik olarak gerçekleşecek programda gençler hayallerindeki üniversite ve bölüm seçimi ile üniversite yetkililerinden önemli bilgiler alacak. Üniversite Tanıtım ve Kariyer Günleri sınava hazırlanan öğrencilere sınava hazırlık sürecinin başında büyük katkı sağlayacak.

Üniversite Tanıtım ve Kariyer Programı’nın açılışı saat 10:30’da İzmir Köy-KOOP başkanı Neptün Soyer’in “İyi, Adil, Temiz Gıda Slow Food” konulu açılış konuşması ile başlayacak.

'HER ZAMAN YANLARINDA OLACAĞIM'

Eğitimci Burak Akkol yaptığı açıklamada, "Programımızın öğleden sonraki bölümünde 13:30’da Bahçeşehir Üniversitesi Öğrenci Kaynakları ve Tanıtım Direktörü Eray Mazanoğlu “Benlik ve Tercih” konulu konferansı ile sınava hazırlanan öğrencilerimiz ile buluşacak. Son olarak İstanbul Okan Üniversitesi Aday İlişkileri Müdürü Servet Gülsün Şirin ise “Geleceğini Keşfet” konulu konferansı ile öğrencilerimizle buluşacak. Öğrencilerimiz gün içinde ülkemizdeki önemli üniversitelerin standlarını gezip üniversiteler ve bölümler ile ilgili önemli bilgiler alıp ardından konferansları dinleyebilecekler. Bu buluşmalarımızın ardından kendilerinden pozitif yönde aksiyonlar alacaklar ve maratonun sonunda kendilerini ülkemizin en iyi üniversitelerinde yer bulacaklar. Gençlerimizin bu süreçte hiçbir şekilde umutsuzluğa kapılmamaları için her zaman yanlarında olacağımı belirtmek istiyorum. Torbalı’da gerçekleştireceğimiz ve 36 üniversitemizin katılacağı etkinliğimiz son yıllarda gerçekleşen en büyük programlardan biri olacak.Gençlerimize sene başında hedef belirlemeleri için “Üniversite Tanıtım ve Kariyer Günleri” programını gerçekleştireceğiz.Yıl boyunca çeşitli programlar ile onlarla beraber olacağız.Son olarak ise davetimi geri çevirmeyip ülkemizin dört bir yanından gelen seçkin üniversitemizle ve bu programın gerçekleşmesi için fedakarlık yapıp katkı yapan büyüklerime teşekkür ediyorum. 'Yepyeni bir Torbalı' vizyonu ile ilkini gerçekleştireceğimiz programlarımıza katılım sağlayacak olan eğitimci dostlarımız ve gençlerimize teşekkür ederim” dedi.

Editör: Haber Merkezi