Selçuk'taki Turizm Haftası kutlamaları, Selçuk İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlendi. Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mustafa Alptuğ Aydınlı, AK Partili Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Karakurt, İlçe Turizm Müdürü Mehmet Falakalı, mahalle muhtarları ile bazı siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli etkinliğe katıldı. Açılış konuşmasını yapan İlçe Turizm Müdürü Mehmet Falakalı, "İlçemizde 11 adet Turizm Bakanlığı işletme belgeli konaklama tesisi, 1 adette kamping bulunmaktadır. Bu kurumlarımızdaki oda sayısı 2 bin 53, yatak sayısı 4 bin 471'dir. Bu tesislerimizden ikisi bizi gururlandıran tesislerimizdir. Çevreye duyarlı tesisler listesine girmeye hak kazanmıştır. Ayrıca Bakanlıktan 3 yatırım belgeli konaklama tesislerimiz bulunmaktadır. Bunun da oda sayısı 430, yatak sayısı 878'dir. Şu anda Pamucak sahil bandında bir tesisimizin yüzde 50'si bitmiş olup, yılsonuna kadar açılacaktır. Bakanlık işletme belgeli ikinci sınıf restoran 2 adet, bakanlık işletme belgeli seyahat acentesi A grubu 9 adet, C grubu 1 adettir" dedi.

Geçen yılın Selçuk turizmi açısından ve markalaşması açısından önemli bir yıl olduğuna dikkat çeken Başkan Bakıcı da, "Bugün Antik Kanal'dan, teleferiğe, İsabey Caminin onarımından, tarihi hamamların ve Ayasuluk kalesinin restorasyonuna kadar hepsi turizme birer yatırımdır. Bugün burada ben İzmir Valisine teşekkür ediyorum. 12 Milyonluk bir yatırımı Selçuk'a kazandırmıştır. Dolayısıyla bu yatırımlarla birlikte Selçuk'ta çok daha fazla bir gelir elde edildiği gibi çok daha fazla misafir sayısının artışı demektir" diye konuştu.

2016 yılı turizm sezonunun Selçuk'a ve yöre halkına hayırlı olmasını dileyen Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, "Selçuk demek turizm demektir. Buradaki tarih; yüce Allah'ın bize, ülkemize, bölgemize, yöremize büyük bir lütfudur. Bu kadar güzel bir turizm potansiyeli olan ilçe yaşıyoruz. Tarih burada, kültür burada, doğa güzelliği burada" dedi.

Konuşmaların ardından İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Anasınıfı öğrencilerinin sundukları halkoyunları gösterisi büyük beğeni toplarken, İzmir Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan ve tarihi Efes dönemini anlatan kıyafetler ile gerçekleşen defile ayakta alkışlandı.

Kutlama töreninde Selçuk Belediyesi ve Selçuk İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliği ile Okul bahçesinde düzenlenen farklı kültürlerin lezzet tatlarını konu alan 'Yöresel Yemek Yarışması'nda dereceye giren kadınlara ödülleri verildi. Yarışmada Ayla Candan birinci olurken, Şükran Daşdemir ikinci, İlkay Güzelhuy üçüncü oldu. Tatlı kategorisinde ise Şükran Günay birinci, Şükran Daşdemir ikinci, Arzu Baran üçüncü oldu.

Kutlama programında ayrıca Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de ödül verildi. Buna göre Resim Yarışmasında 19 Mayıs İlkokulu öğrencisi Seda Durbal birinci olurken Kompozisyon Yarışmasında ise İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Umut Burhan birinciliğe layık görüldü.
Gösterilerin sonunda tüm protokol üyeleri ile katılımcılara hazırlanan yemek, tatlı ve meyve çeşitleri ikram edildi.

 

Editör: Haber Merkezi